Ondřej Plšek - eWRC.cz
19. 3. 2014 19:18 − 2933× − 8

Volkswagen plánuje start nového Pola již letos

Tovární tým připravuje Polo WRC pro rok 2015 tak, aby se mohlo ještě letos zúčastnit v roli předjezdce menších evropských soutěží.

Měřítkem pro všechny ostatní vozy v mistrovství světa v rally je v součastnosti VW Polo WRC. A německý tým hodlá tuto nadvládu udržet i příští rok, kdy bude startovat s Polem WRC pro rok 2015. Tento vůz má mít hlavně znatelně pozměněnou aerodynamiku a právě za účelem odzkoušení vozu se připravuje nasazení vozu do soutěže. Ale protože nové Polo bude homologováno až v lednu příštího roku, chce Volkswagen vůz poslat na start dvou evropských soutěží v roli předjezdce.

"Myslím, že by bylo zajímavé nasadit vůz soutěže a moc rád bych s ním nějakou menší soutěž absolvoval," řekl autosport.com Jari-Matti Latvala. "Mluvíme o tom a také o možnostech, jakých soutěží bychom se mohli koncem roku zúčastnit. Pro mě je start na soutěži dobrým testem, jedete po různých tratích a to je skutečně důležité. Na testu jezdíte tam a zpátky po stejné části silnice, naučíte se jí a to by mohlo skončit špatným nastavením setupu. Rozhodně se více naučíte na rally. Nevíme jaké by to byly soutěže, ale přemýšlíme o jedné šotolinové a jedné asfaltové rally."

Komentářů celkem: 8
19. 3. 2014 21:111
0 0
Kopná!?
19. 3. 2014 22:572
0 0
Tak dohodou týmů o letošním stop stavu úprav asi otřásl Hyundai?-sice dohodou není vázán, ale už dopředu avizoval, že letošní auto je prozatímní-testovací... a na Nový rok-nový auťák...tak VW jde stejnou cestou a dohoda nedohoda-pro příští rok přijde ne s vylepšeným, ale také novým autem?!... No nic... až tady zase "bulváři" budou nadávat na tu mrchu FIA(bacha, nezastávám se jí!), že v TOM všem dělá bordel!smajlík
20. 3. 2014 00:003
0 0
Však ta dohoda platila 3 roky, po dohodě nakonec ještě letos. Příští rok už si může dělat kdo chce co chce (v rámci pravidel).
20. 3. 2014 00:054
0 0
VW si prostě nemůže dovolit prohrát s Hajundé ani jedinou rally. Co kdyby si lidé v západní Evropě (ale i jinde ve světě) řekli, že ten korejský Hnůjdej není zas až tak špatné auto. Ve východní Evropě jdou Korejci (Hyundai a KIA ) velmi dobře na odbyt už nyní. Otázka je, co udělá souboj VW vs. Hyundai se světovým rallysportem. Oba investují do tohoto souboje obrovské sumy peněz a vypadá to , že brzy bude Ford i Citroen dělat v MS pouze "křoví"
20. 3. 2014 01:215
0 0
Obávám se, že lidi v západní Evropě se při koupi vozu budou rozhodovat podle mnoha aspektů, které jsou pro ně prioritní, ale Jestli Hyundai vyhraje rz, soutěž nebo MS nad VW, to bude spíš to poslední v řadě. Kdyby tohle fungovalo, jezdí Evropa v Citroenu.
20. 3. 2014 11:366
0 0
Tam jde spíš jen o prestiž, ne o prodeje. Jak píše buzekpar, citroen taky rekordy v prodejích netrhá. Spíš sem zvědav na Ford a Citroen. Ford na nějaký polosoukromý bázi asi přežije, ale Citroen podle mě skončí....když vidím, jak lační jsou po wtcc. Snad ne no smajlík
20. 3. 2014 15:087
0 0
Spik [20.3.2014 00:00]: Tak to nevím. O tý dohodě jsem četl někdy vloni... kde měl údajně VW vyjít vstříc těm dvěma, a mělo to platit právě pro letošní rok-asi po loňských zkušenostech v šampionátu a událostech v C a M-S, aby tolik neujížděl. Jinak PSA, ani Ford... i přes potíže v Evropě, nejsou samozřejmě žádní nazdárci. Však i "tahoun" Škoda letos zpomalila... No a vypadá to výhledově na souboj titánů... pokud se angažuje W-1. Toyota, kterou to doteď asi až tolik netankovalo(taky možná Loeb-éra?), ale poté, co naskočil rozpínavý VW a "regionální zlobil" s globálními sklony Hyundai, je to asi jiná písnička... smajlík
21. 3. 2014 19:368
0 0
Shifty, tak tohle je další vzkaz pro tebe z hodně povolaných úst: http://www.rally-mania.cz/news.php?id=15532 smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!