22. 3. 2014 22:11 − 2884× − 2

Tank S Rally – komentář

Holandští diváci byli o minulém víkendu svědky začátku nové sezóny jejich národního mistrovství.

Holandští diváci byli o minulém víkendu svědky začátku nové sezóny jejich národního mistrovství. Z jezdeckého pole ale mnoho z nich asi příliš radost nemělo. Mistrovství kdysi napěchované speciály WRC takřka k prasknutí zažilo přes zimu velkou změnu a po dlouhých letech se na start nizozemského podniku nepostavil ani jediný speciál nejvyšší kategorie. Bohužel na vozy Super 2000 nebo R5 je Holandsko skoupé, takže se souboj o vítězství v Tank S Rally odehrál výhradně mezi posádkami s produkčními Mitsubishi Lancer devátých a desátých evolucí. O zatraktivnění startovní listiny se tak musel postarat hostující Dán Ib Kragh, který se na start postavil s Peugeotem 207 Super 2000. S místními produkčními vozy ale nebyl schopen držet krok a na konečné sedmé příčce se musel smířit s porážkou i od Wima Muilwijka s BMW E46 M3.

S nejnižším startovním číslem na trať vyrazil Arjen de Koning a svůj Lancer EVO X od začátku držel na druhé příčce. Neustále ale musel odrážet útoky Pieta van Hoofa s obdobným vozem, jen bez kitu R4. V RZ 11 van Hoof ztratil skoro půl minuty a kromě ztráty kontaktu s de Koningem dokonce spadnul na čtvrté místo. Druhý muž průběžného pořadí si tak mohl trochu oddechnout, najednou měl na třetího v pořadí náskok 18,7 vteřiny. O obsazení pódia definitivně rozhodla až úplně poslední zkouška, ve které odstoupil de Koning. Ze stříbrné příčky a největšího bodového přídělu do holandského mistrovství se nakonec radoval Belgičan Claude Bal s další „desítkou“, když za svými zády o skoro půl minuty udržel van Hoofa. Nejlepší výkon ale v Emmeloord podal Jasper van den Heuvel, který se svým Mitsubishi Lancer EVO X vedl od prvních kilometrů a kromě posledního vyhrál všechny testy. Na tratích Tank S Rally si připsal svůj už třetí triumf.

Výsledky tohoto podniku zařazeného do holandského mistrovství naleznete na ewrc-results.com

Komentářů celkem: 2
23. 3. 2014 09:551
0 0
proč tam ty vořeši zrušili WRCa? smajlík tohle jste chtěli? gratuluju vás smajlík
23. 3. 2014 12:372
0 0
muzete to prosim nekdo vystvetlit proc takto zmenili regule? smajlík z pohledu fanouska je to opravdu nestastny krok zpet smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!