23. 3. 2014 20:46 − 2946× − 1

Voldřich Motorsport vyráží v letošní sezoně do Evropy!

Šumavský tým Voldřich Motorsport během zimní přestávky vůbec nelenil s přípravou vozu na novou sezonu, naopak jí pojal velmi svědomitě.

Šumavský tým Voldřich Motorsport během zimní přestávky vůbec nelenil s přípravou vozu na novou sezonu, naopak jí pojal velmi svědomitě. Peugeot 206 RC byl přes zimu kompletně zkontrolován do posledního šroubečku, přelakován a zásadní změnu doznal i design auta. Změnu tým zaznamenal stejně jako v loňském roce na postu spolujezdce. Nově bude od letošní sezony navigovat Jakuba Voldřicha zkušený moravský spolujezdec Jan Mikulík.

Aby těch změn nebylo málo, tak vůbec tou největší a nejzásadnější, která se odehrála, je změna šampionátu. Voldřich Motorsport sice uvažoval o pokračování v českém mistrovství, avšak po navštívení loňské 3-Städte-Rallye v Německu se ukázal jako jasná volba s ohledem na několik faktorů evropský šampionát Mitropa Rallye Cup. "Absolvujeme úvodní dva závody v Rakousku, Rally Saturnus ve Slovinsku a pak se uvidí, jak se bude sezona odvíjet. Máme ale dál v plánu absolvovat jeden závod v Itálii a 3-Städte-Rallye v Německu, kterou budeme brát jako domácí soutěž. Jestli budeme schopni zařadit ještě nějaké další závody seriálu nemůžeme v tuto chvíli říct, to uvidíme v průběhu sezony, protože finance jsou vždy "až" na prvním místě," řekl Jakub Voldřich. V Čechách by se měl tým představit zřejmě pouze na domácím závodě v Pačejově.

Jakub Voldřich: "Před odjezdem jsme absolvovali rozsáhlý test zaměřený na sžití se s Honzou v autě a rovněž na nastavení podvozku. Vybrali jsme úsek charakterově velmi podobný úsekům na první Rebenland Rallye, abychom si co nejvíc nasimulovali tamní prostředí. Na první závod si myslím, že jsme připraveni na sto procent." A co řekl Jakub Voldřich na nového spolujezdce? "Jsem s ním spokojený, je zkušený a hodně mi vyhovuje jeho styl čtení rozpisu. Je to první spolujezdec, který mě sekýruje za to, co dělám špatně. Oba jsme si parádně sedli."

"Na první závod mimo území ČR se moc těším. Je to splnění dalšího mého snu, teď už mi bude chybět jen start na Rallye Monte Carlo (úsměv). Jakub je skvělý jezdec a bezva člověk. Na závodění s ním se moc těším, bavilo mě to už při testu. Moc se mi líbí i auto, na kterém zejména podvozek funguje neuvěřitelně. Jen se trochu bojím, že díky novému rozřazování tříd nebudeme konkurenci s vozy specifikace R2 stačit," řekl natěšený nový spolujezdec Jan Mikulík.

Prvním závodem Mitropa Rally Cupu je rakouská Rebenland Rallye s centrem ve městečku Leutschach, která startuje již o tomto víkendu 21. – 22. 3. 2014. Jakub Voldřich s Janem Mikulíkem povezou na svém Peugeotu 206 RC startovní číslo 58. Držte nám palce!

Komentářů celkem: 1
24. 3. 2014 13:581
0 0
Tak ať se daří, Kubajz! Budu vám držet palcesmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!