Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
29. 3. 2014 23:05 − 3066× − 0

Kevin Abbring ke svému odstoupení na Akropoli

Mladý Holanďan vstoupil ve velkém stylu do své první Rally Akropolis a až do technického problému držel první příčku.

Jeden ze dvojice pilotů Peugeot Rally Academy Kevin Abbring, který se v Řecku vrátil po kratší odmlce na mezinárodní tratě, zažíval vskutku povedený vstup do soutěže. Po polovině úvodní etapy byl při svém prvním startu s Peugeotem 208 T16 na první pozici a ze hry jej vyřadil až problém s chlazením motoru – věc, které se inženýři francouzského týmu tak trochu obávali. Na tiskové konferenci po konci první etapy proto podal Holanďan mimo jiné bližší informace ke svému odstoupení.

RZ1 v Abbringově podání

"Musím, stejně jako Craig, nejprve vyjádřit velkou pochvalu týmu a produktu, který jsme v průběhu loňského roku vyvíjeli. Pro nás bylo velkým překvapením tempo, kterého jsme hned od začátku byli schopní dosahovat," otevírá hodnocení odjeté části soutěže Kevin Abbring a pokračuje, "jsem velmi spokojený s mým novým spolujezdcem, vše funguje na jedničku, dokonce i rozpis je mnohem lepší, než jsem čekával. Naneštěstí nás v páté zkoušce potkal problém s přehříváním motoru, zastavili jsme abychom se jej pokusili vyřešit, ale na nic jsme nepřišli."

"Po testu jsme byli nuceni zastavit definitivně, aby se předešlo dalším škodám. Teď čekáme na data, auto a doufáme, že zítra budeme moci odstartovat." Jak ale informoval Abbring o něco později na svém Facebooku, restart se zítra nekoná, na další kilometry si bude muset počkat do další soutěže, která se pojede v Irsku. Jak se dále Holanďan vyjádřil ke svému odstoupení, z pohledu uvnitř auta bylo vše v pohodě. "Nebyl jsem si vědom úniku kapalin. Hodnoty v autě se zdály být v pořádku, poté jsme zkontrolovali auto, díra někde byla, ale nemohli jsme přijít na to, odkud se vzala."

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!