Ječmínek trestá legendy evropského autosportu!

Prezident Autoklubu ČR zakázal autodromu Most a plochodrážnímu stadionu ve Slaném, aby se zde odehrála Rallye Praha Revival

Nechce se tomu věřit, ale tři úspěšné Rallye Praha Revival (RPR )- mototuristická soutěž stačily k tomu, aby se všemocný prezident Autoklubu ČR rozhodl s oblíbenými revivaly zatočit…

Pro ročník 2014 zakázal všem areálům, kam sahá jeho vliv, pod hrozbou odebrání dotací, umožnění prezentace účastníku RPR 2014! Tragické na tom je, že tento ročník se jede na počest legendárního spisovatele a závodníka, autoklubáka každým coulem, Dalibora Janka! Pořadatelé dostali souhlas na uctění památky Dalibora formou Memoriálu od dcery. Vrcholem RPR 2014 měl být slalom na Autodromu Most, pro mnohé legendy poslední svezení tam, kde získaly mnoho úspěchů. Pro účastníky z celé Evropy to mělo být představení hezkého stánku českého autosportu. Také se neuskuteční plochá ve Slaném a ani zde radši nemohu citovat slova správce místního klubu….

Samozřejmě je jasné, že toto pořadatele RPR pouze posílí a jistě si dovedete představit reakce z řad těch účastníků, kteří psali historii českého autosportu, a že jich mezi přihlášenými není málo. Jeden znalec historie napočítal ve startovní listině 40 držitelů titulu mistra republika. Mezi účastníky jsou nositelé zlatých spon Autoklubu ČR – ti nejvýznamnější motorističtí sportovci historie! Prezident Autoklubu ČR pod hrozbou odebrání dotací zakazuje sportovní činnost ve sportovních areálech! U závodnických přátel z Evropy se obávám, že toto jednání prezidia AČR asi nikdy nepochopí. Nepochopí to asi ani paní ministryně Jourová, která převzala záštitu nad akcí a osobně se zúčastní slavnostního startu. Co více ještě potřebují čeští motorističtí nadšenci za argument k tomu, aby pochopili, že tato sportovní autorita a rozdělování dotací z Ministerstva školství je zcela ve špatných rukách?

Pikantní je, že hlavní argument – partnerem akce je UAMK ve skutečnosti moc neobstojí. Že je UAMK pořadatelem Valašské rally, Rallye Český Krumlov či slavného Ecce Homo již tolik nevadí… Oni totiž platí poplatky do kasy AČR. Jelikož zde jde v první řadě o peníze, tak Edda Cup v Mostě o tomto víkendu za omezených podmínek mohl proběhnout, a to přes to, že údajně proti nám brojí zejména pro název České mistrovství ZAV. Finanční prostředky za obrovský nájem se jistě hodí. Ovšem co to má s revivalem společného?

Výzva:

Pane prezidente AČR,

my pořadatelé Rallye Praha Revival 2014 se na Vás obracíme tímto otevřeným dopisem, abyste ještě zvážil svůj postoj k RPR.

Sice jste nezakázal jeho pořádání, ale "jen" jste oznámil majitelům motoristických areálů, kde se také RPR měl konat, že pokud do těchto areálů RPR pustí, nedostanou od Vás žádné dotace. To by se dalo možná chápat, kdyby tyto dotace byly z vaší kapsy, ale jde o prostředky Autoklubu ČR, které dostává ze státního rozpočtu na rozvoj a podporu motoristických aktivit. Jen pro jistotu dodáváme, že RPR z těchto dotací, ani jinak ze státního rozpočtu nečerpá ani korunu. Jsou to prostředky toho Autoklubu ČR, k jehož renomé rozhodně přispěli účastníci Revivalu, mezi kterými je mnoho úspěšných účastníků světových a evropských závodů a soutěží, mnoho bývalých mistrů republiky a dalších úspěšných závodníků. Rozhodně svým působením v motoristickém sportu vybojovali pro Autoklub ČR víc prestiže, než Vy např. svým působením v dozorčí radě Sazky za Hušákova vedení.

Rallye Praha Revival 2014 proběhne jako společensko – sportovní akce, které se vedle legend našeho motoristického sportu zúčastní i početní a významní zahraniční účastníci i Vám navzdory, byť v menším rozsahu. Buďte si jist, že v jeho průběhu si na Vás posádky vzpomenou a spravedlivě Vaši osobu a Vaše počínání ohodnotí.

Komentářů celkem: 46
2. 4. 2014 22:45
0 0
Tak ona je to proboha pravda.
Že tahle "skvělá" omezení přichází projistotu na poslední chvíli.
3. 4. 2014 09:25 Upraveno 09:33
0 0
Vážení, navrhuji, aby každý za sebe vlastními slovy poslal stížnost na FIA. Normálně mejlem, mají tam dotazník. Když jim přijde 100 stížností, snad se někdo alespoň zeptá.
Já už jsem jednu poslal, doporučuji každému, zabere to pár minut.
nechci sem dávat nějaký mustr, aby to nebyly stejné dopisy, protože jen napište, co se stalo. Není třeba nic víc.
Uvědomme si, že prezident Todt se pravidelně účastní akcí jako Rallye Legend a silně pochybuji, že bude mít pro jednání ... Ječmínka pochopení.
Prosím, najděte si pár minut a napište na FIA. Je to snadné a nestojí to vůbec nic. Jen několik minut času.
3. 4. 2014 09:32
0 0
To redakce: já na jedné straně chápu, že se snažíte držet nějaký etický kodex, ale chápete také, že pokud budeme stále podobným lidem ustupovat ve jménu slušnosti a humanity, tak jim narostou křídla až do nebe?
Já to myslím naprosto vážně, jsem ochoten dát peníze a čas výměnou za to, že tento člověk již nebude zastávat svoji funkci. To není radikální fundamentalismus, ten člověk zakázal něco, za co je placen!
Když dáme každý 5 000 Kč, tak mi neříkejte, že ho nedostanem pryč! V jednotě je síla, on je sám.
3. 4. 2014 12:58
0 0
magic: tehle chlap rozhodně není sám, to jsou takoví ti kmotři Hušák, Rittig a co já vím kdo ještě. Navrhuji investovat peníze racionálně. Kdo viděl Pulp fiction, ví, co dokáže cituji: "parta zfetovanejch negrů s letlampama".smajlíksmajlíksmajlík Nejedná se o vulgarismus, je to citace. A tímto nikoho nenabádám, aby platil nějakým černochům za fyzickou tortůru pana Ječmínka...vždyť máme i jiné minority, rómy, ukrajince apod...smajlík
3. 4. 2014 21:49
0 0
N.j. ono to naštve - "kalendářové" podniky se potýkají s malou účastí posádek. Taková Šumava s účastí max. 50 ostrých za dobré konstelace hvězd ... A proti tomu skvěle obsazené RPR. "Chcípla mě koza, tak ať sousedovi chcípne taky!" A jak řekli, tak udělali ...
4. 4. 2014 15:15
0 0
Jenom pro info, z FIA přišlo potvrzení, že Mr. Todt obdržel zprávu a děkuje za ní.
Tedy kdo jste nespokojen, pište. Nic to nestojí.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!