Rally Akropolis: Lappi skončil na čtvrtém místě

Tovární posádka Škoda Motorsportu Esapekka Lappi/Janne Ferm skončila s vozem Fabia S2000 v 60. ročníku Akropolis rally na čtvrtém místě.

› Tovární posádka Esapekka Lappi/Janne Ferm končí v Řecku na čtvrté pozici
› Finské duo je nadále průběžné druhé v hodnocení ERC
› Další soutěží bude irská rally od 17. do 19. dubna

Loutraki, 30. března 2014 – Tovární posádka ŠKODA Motorsportu Esapekka Lappi/Janne Ferm skončila s vozem Fabia Super 2000 v 60. ročníku Akropolis rally na čtvrtém místě. Byli tak nejlépe umístěnou posádkou ve voze s atmosférickým motorem. V hodnocení ERC patří oběma Finům nadále druhé místo v hodnocení jezdců a spolujezdců FIA ERC.

„Mohu být se svým výkonem na této rally spokojený“, říká Lappi, který při svém řeckém debutu nestačil pouze na jezdce s vozy s turbomotory. „Nechali jsme proti nim na trati vše, ale jednoduše to na více než čtvrté místo nestačilo. Nic na tom nezměnil ani defekt pneumatiky v osmé rychlostní zkoušce. Příště nás v severním Irsku čeká úplně nová výzva: ryze asfaltová soutěž, v které v minulosti již mnohokrát hrálo ústřední roli počasí. Těšíme se už nyní.“

Týmoví kolegové Sepp Wiegand a Frank Christian z týmu ŠKODA Auto Deutschland si na svůj účet rovněž připsali body do hodnocení ERC za nedělní páté místo. Německé duo bylo nuceno v sobotní etapě odstoupit a v neděli po restartu tak muselo otevírat všechny rychlostní zkoušky. „V sobotu jsme byli až do našeho vypadnutí na dobré cestě“, říká Wiegand. „Čistit v neděli všem trať to nebylo zrovna ideální. Třetí nejrychlejší čas na poslední zkoušce ale byl pro mě s Frankem nakonec alespoň malou útěchou.“

Na rozdíl od soboty, kdy se jelo výlučně na asfaltu, absolvovali jezdci v nedělní části typické řecké šotolinové úseky. O Velikonočním víkendu (17. – 19. dubna) pokračuje seriál ERC soutěží v severoirském Belfastu a ŠKODA se této soutěže zúčastní opět s oběma posádkami Lappi/Ferm a Wiegand/Christian.

V Mladé Boleslavi mezitím pokračují práce na voze Fabia R 5, následníkovi úspěšného modelu Fabia Super 2000. Vývoj nového soutěžního vozu, který bude vycházet z příští generace sériového modelu Fabia a bude dle regulí FIA vybaven motorem 1.6 turbo, klade ŠKODA Motorsport v letošním roce nejvyšší prioritu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!