MonTraGo-Racing na prahu nové sezóny

Tak jako ostatní týmy, i MonTraGo-Racing tým se připravuje na první závod letošní sezóny.

Tak jako ostatní týmy, i MonTraGo-Racing tým se připravuje na první závod letošní sezóny. Po povinném testování v Praze následoval funkční test, který byl zkombinován s testem podvozku, jelikož jsme u obou našich vozů škoda Fabia R2 vyměnili zadní nápravy za poslední homologovaný model. Zároveň jsme také provedli malé změny na zadních tlumičích. Po výsledku testu můžeme naprosto jednoznačně říct, že „operace se povedla“ a obě úpravy tak vedly ke zklidnění zadní části vozu na uskákaných vozovkách.

V letošní sezóně je sestava v závodních vozech podobná sestavě z posledních závodů té uplynulé. S jednou Fabií pojede Martin Vopatřil, druhou bude pilotovat Michal Horák. Oba jezdci se objeví v kompletním seriálu MČR. Naše vozidlo se objeví i na závodech MMČR, kde za volant usedne Michal Kraml. Všichni to jsou jezdci, kteří s námi už „jeli“ a spolupráce fungovala bez problému a tak nebyl žádný problém ve spolupráci pokračovat i v letošním roce. Ono se to nezdá jako důležitý fakt, nicméně pro nás je to sport, který nás neživí, ale děláme ho z nadšení, proto pohoda nesmí chybět. Zatím jsme měli štěstí a až na dvě výjimky jsme se všemi klienty vycházeli a vycházíme bez problémů dodnes.

Pro letošní sezónu jsme se rozhodli rozšířit náš tým o třetí vůz. Třetí vůz byl pořízen od Piera Scalviniho a jedná se tedy o vůz, se kterým startoval Elwis Chentre. Pokud se podaří dotáhnout k vítěznému konci naše myšlenka, rádi bychom „posadili“ do jednoho vozu na závod MMČR jednoho špičkového pilota 2WD. Tento vůz je možné zapůjčit na některé dosud neobsazené závody MČR a také i na závody MMČR.

Fabia R2 je při dodržování servisních intervalech velmi spolehlivý vůz, o čemž svědčí zejména fakt, že pokud vozidlo neodpadne na „poruchu karoserie“, pravidelně spatřuje cílovou rampu. Nejsme nikterak velký tým, nicméně celý tým přistupuje k přípravě vozů se 100% odpovědností. Některé díly či repase děláme s předstihem, protože nehodláme hledat limit každé součástky, což by to dle našeho názoru mělo vliv na spolehlivost vozu a poté na náladu našich klientů.

Jelikož jsme ještě nikdy neměli tu možnost veřejně poděkovat našim spolupracovníkům, rádi bychom tímto poděkovali Jardovi a Dušanovi Kouřilovým za přípravu našich motorů a cenné rady, dále pak Petrovi Cibulkovi za pečování o naše převodovky, Rosťovi Šaškovi za velkou pomoc s podvozkem a v neposlední řadě i panu Brůzlovi za včasnou dodávku dílů.

Pro tento rok jsme se rozhodli uspořádat tipovací soutěž, která bude v každém závodě, kde se objeví náš vůz. Pravidla soutěže budou zveřejněna na našem webu www.montrago-racing.cz nejpozději 2.4.2014 .

Přejeme všem příznivcům příjemné rallyové zážitky a účastníkům bezproblémové závody.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!