DrivingAcademy, Martin Semerád a Michal Ernst spojují síly

Společně totiž představují komplexní rally kurz s názvem RallyDriving.

Posádka známá českým fanouškům hlavně z působení v kolotoči WRC v roce 2011, kdy se Martin Semerád právě po boku Michala Ernsta stal nejmladším vítězem závodu Mistrovství světa, když zvítězili v šampionátu PWRC ve Švédsku, se znovu dává dohromady. Tentokrát se ale nepředstaví fanouškům rally na trati, ale zájemcům o zdokonalení svého závodnického umu. Společně totiž představují komplexní rally kurz s názvem “RallyDriving”. Jedná se o další z kurzů projektu DrivingAcademy, jehož je Martin Semerád zakladatelem.

Martin Semerád: “Za ty dva roky, co náš projekt funguje, jsme se snažili nabídnout různými formáty všem řidičům pokročilé motoristické vzdělání se zaměřením na poznávání vlastního vozu. Za tu dobu nám pod rukama prošlo přes 350 řidičů. Podstatná část se k nám vrací a jsme potěšeni jejich zlepšením, některé z nich dokonce potkáváme na různých závodech různých úrovní, z čehož máme nesmírnou radost. Nyní přišel čas posunout se blíže mé srdeční formě motorsportu a to k rally. Kurz děláme na popud našich stávajících klientů, kteří mají zájem o specifické rady, týkající se jízdy na běžných silnicích, ale i konkrétně stylu řízení při rally. Kurz tak není určen pouze současným, nebo třeba budoucím rally pilotům, ale všem, kteří mají zájem naučit se zase něco navíc a posunout se v řízení svého vozu dále.”

Kurz se zaměřuje jak na teoretickou, tak na praktickou část tak komplexní disciplíny, jakou rally závody jsou. Martin bude pomáhat všem účastníkům, ať už z pohledu běžného řidiče se zálibou v jízdě na okreskách, tak začínajícím jezdcům se správným čtením trati a s tím souvisejícím psaním rozpisu. Rozhodně nezapomene ani na samotnou jízdu na uzavřené trati, kdy s dalšími závodníky budou individuálně radit a pomáhat ze sedadla spolujezdce. A jak už napovídá jméno Michala Ernsta, kurz nebude zaměřen jen na samotné piloty, ale také na jejich spolujezdce, nebo ty, kteří by se rádi nechali zasvětit do tajů spolujezdeckého řemesla, jelikož ti jsou naprosto nezbytnou součástí rally a s pilotem musí tvořit perfektně sehraný tým.

Michal Ernst: „Jsem rád, že kluci v DrivingAcademy vymysleli formát naučného kurzu nejen pro piloty, ale jako každý kdo si uvědomuje důležitost spolujezdce v závodním voze i pro „mitfáry“ a je mi potěšením mít tu možnost předat své těžce a občas bolestivě nabité zkušenosti z prostředí českého i světového rallysportu dalším, kteří sedávají, nebo se teprve chystají usednout na spolujezdeckou sedačku.“

V rámci harmonogramu jsou varianty jak pro samostatné jezdce, samostatné spolujezdce, tak pro celé posádky. V případě většího počtu účastníků máme dohodnuté další zkušené “rallyáky”, kteří jsou schopni a ochotni obohatit o své znalosti i ty nejnáročnější účastníky.

Detaily kurzu:

Termín: 25.5. 2014
Místo: Bělá pod Bezdězem

Harmonogram:
8:30 -Sraz na parkovišti, coffebreak
9:00-10:30 -Teorie na učebně
10:30-11:30 -Volné jízdy + tvorba rozpisu + coaching
11:30-12:30 -Konzultace rozpisu na učebně + oběd
12:30-17:00 -Volné jízdy + coaching s instruktory
17:00-18:00 -Měřená "RZ"
18:30 -Konec kurzu, odjezd

Program workshopu prospolujezdce:
- Příprava před závodem
- Orientace v oficiálních dokumentech
- Práce s roadbookem a časovým výkazem
- Pomůcky pro tvorbu rozpisu
- Styl psaní rozpisu (před, během tréninku, po)
- Čtení rozpisu
- Ostatní důležité povinnosti spolujezdce

Cena:
6 990kč/jezdec
1990kč/spolujezdec
7990kč/posádka

Přihlášky: http://driving-academy.cz/kurzy/rally-driving
Více informací: info@driving-academy.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!