3. 4. 2014 20:22 − 3204× − 1

Černý Honza vyráží do světa

Český Honza z pohádek už nejspíše světem dávno prošel, teď však do světa MS rally vyráží Honza a to Černý.

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se na poslední chvíli přihlásili do letošního mistrovství světa rally juniorů (JWRC), které absolvují s Citroënem DS3 R3T. První soutěží, kde se příbramská posádka se staronovým vozem objeví, bude nadcházející Vodafone Rally de Portugal, která startuje již 3. dubna 2014 v Lisabonu.


Foto: Tým

Jan Černý s Pavlem Kohoutem se od počátku týdne aklimatizují v centru Portugalské rally, které je umístěné v přímořském Algarve. Mají za sebou seznamovací jízdy a také krátký test ostrého Citroënu DS3 R3T. Během Portugalské Rally je čeká celkem 339 ostrých kilometrů na šotolině v 16 rychlostních zkouškách. A jaký má posádka Jan Černý – Pavel Kohout před startem Portugalské Rally? „Je to jednoduché, chceme jet na maximu toho, co umíme, a co vydrží naše auto. Chceme uspět, proto jsme se do JWRC přihlásili a myslím, že tu šanci rozhodně máme. Podmínky budou ale hodně těžké a technika bude hodně trpět. Předpokládám, že se budou v blátě vyjíždět hluboké koleje a to hlavně pro dvoukolku není nic příjemného. Podmínky ale máme všichni z JWRC stejné a to je podstata rally. Jsem moc rád, že jsme zpět v MS rally a naším cílem je neudělat České republice, kterou reprezentujeme, ostudu a dovézt nějaký slušný výsledek,“ přeje si závěrem Honza Černý.


Foto: Tým

První rychlostní zkouška Vodafone Rally de Portugal startuje ve čtvrtek 3. dubna a bude se jednat o diváckou superspeciálku v ulicích Lisabonu. Ta skutečná Portugalská Rally ale začíná až v pátek 4. dubna , kdy se účastníci zakousnou do prvních šesti měřených úseků první etapy.


Foto: Tým

Více o posádce Jan Černý – Pavel Kohout a aktuální informace dozvíte zejména na týmovém facebooku (facebook.com/cernyracing) a na www.cernyracing.com .


Foto: Tým


Foto: Tým

Komentářů celkem: 1
Sob
3. 4. 2014 20:37
0 0
Kluci, pustili jste do uzasneho boje a mam z Vas radost. Zivot je kratky. Uzij
te si ho. S ostatnimi se uvidime na Valassce.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!