Jedeme i bez vás – odstupte !

Výzva prezidentovi Autoklubu ČR Romanu Ječmínkovi k odstoupení z funkce řídícího orgánu Autoklubu ČR.

Vážený pane prezidente Autoklubu České republiky,

široké veřejnosti je dobře známý fakt, že Autoklub České republiky slaví v tomto roce 110 let svého působení. Za tu dobu dala tato organizace české společnosti mnoho slavných jmen v automobilovém sportu. Široké veřejnosti je také dobře známo, jak jste za více než dvacet let ve vedení této organizace působil Vy, a co jste pro ni udělal. Zejména Vaše působení ve funkci místopředsedy představenstva Sazky je ostudou pro český sport, který jste v této funkci měl reprezentovat a pomáhat mu zajistit finanční prostředky. Komu jste nakonec tyto finanční prostředky zajišťoval, na to si odpovězte sám.

Jako prezident nejvyšší automobilové sportovní autority této země máte za povinnost dbát o automobilový sport a podporovat jej. V posledních dnech jste se ale snažil přímo, anebo nepřímo svými činy, zakázat a ovlivnit uspořádání demonstrační jízdy – klubové akce 4. Rallye Praha Revival. Na to jako prezident Autoklubu ČR nemáte právo, klubovou akci platné řády AČR FAS povolují.

Vyplývá s toho Vaše nekompetentnost v řízení automobilového sportu, kterou jste za dobu svého působení předvedl již několikrát. I prezident Autoklubu ČR by měl znát řády organizace, kterou řídí, a zejména on by se jimi měl řídit. To, že jste se svým negativním názorem na pořádání amatérských klubových akci osamocen i ve vedení Autoklubu ČR podtrhuje fakt, že se viceprezident Autoklubu ČR pro automobilový sport a zástupce České republiky ve světové radě Mezinárodní Automobilové Federace FIA Radovan Novák zúčastnil slavnostního startu 4. Rallye Praha Revival v Praze na Václavském náměstí. Nechyběla zde rovněž ministryně pro místní rozvoj vlády České republiky, paní Věra Jourová, která celou akci oficiálně zaštítila. Z Václavského náměstí se vozy vydaly do severočeských Teplic, kde je na náměstí přivítal primátor města a senátor Jaroslav Kubera. Mezi přítomnými jezdci bylo mnoho několikanásobných mistrů sportu, kteří také jasně vyjádřili názor na Vaše působení ve funkci.

Vážený pane prezidente Autoklubu ČR, v současné době škodíte českému motoristickému sportu a neřídíte se pravidly organizace, kterou vedete. Odstupte ze své funkce a přenechejte ji těm, kteří budou český motoristický sport rozvíjet.

Související článek:

Facebook týkající se prezidenta AČR:

Kompletní fotogalerie ze slavnostního startu 4. Rallye Praha Revival:

Komentářů celkem: 19
5. 4. 2014 08:05
0 0
to je krásný, takovej druhej 17. listopad smajlík
5. 4. 2014 08:20
0 0
Pan Ječmínek = nejvyšší stupeň samolibosti a arogance,nějaký mistři volantu ? "TI" ho přece vůbec nezajímají, to je minulost,ale jeho naditá prkenice " to je součastnost"!Autosport tohoto pána vůbec nezajímá=postoje ke všem událostem,které se udály,jsou jasným důkazem!T tomuto jeho počínání můžu jenom dodat-"POKUD NEMÁŠ VZTAH A LÁSKU K TOMU CO DĚLÁŠ,NIKDY NIC DOBRÉHO NEUDÉLÁŠ"
Vážený pane Ječmínek-ODSTUPTE !!!
5. 4. 2014 08:40
0 0
super článk !!!! cíl by nměl být v radotíne ale u Ječmene před barákem...
5. 4. 2014 09:31
0 0
Jaj, ja musel byt vcera na startu zabrzdenej, když jsem nepochopil tu nalepku co je na prvni fotce. Holt rano moudřejší večera, ted mi cvaklo okamzite!smajlík Pro organizatory akce a autory atd.smajlík
5. 4. 2014 10:14
0 0
Pana Ječmínka bych zařadili hned vedle Doroty Máchálové (do kategorie "profesionální škodič"). Ale dost bylo metafor.
Je nutné ho ukončit.
Je nutné , aby se do boje proti současnému vedení AČR zapojili i kluci z velkého mistráku (mám na mysli V.Pecha, M.Prokopa,H.Černého atd.) .Chápu. že předem uvedení kluci dostávají od AČR příspěvky na reprezentaci ČR a nepůjdou proti současnému vedení AČR. Ale právě tohle je potřeba rozseknout (a vysvětlit klukům z velkého mistráku, že o příspěvky na repre nepřijdou i když se změní vedení AČR)
5. 4. 2014 10:25
0 0
pane Ječmínek byl řádně zvolen na volební valné hromadě....

chlapci zlatí neodstoupí a když ano, nahradí ho zase jen Ječmének....

Jo, kluci z mistráku a zapojit se?? Blbej vtip...
5. 4. 2014 11:02 Upraveno 11:09
0 0
Nejsem JUDr. , ale zajímalo by mě , (pokud je zde někdo právník) zda lze v Česku použít "Impeachment", (v USA lze na základě "Impeachmentu = veřejná žaloba" odvolat i prezidenta . Hergot přece ten Ječmínek není nezničitelný.
5. 4. 2014 11:03
0 0
Pod celý prohlášení se velmi rád podepíšu. Novák přesně předvedl aroganci moci, když vyrazí na akci kterou se AČR a FAS snaží narušit. Jen se divím že mu tam jednu někdo nevlepil! Tomu volovi musely prasknout vzteky falešný zuby, když viděl množství posádek, zájem veřejnosti a srovná to s jejich akcema pro bývalý jezdce! Že hanba nefackuje ty šmejdy s hroší kůží!!
5. 4. 2014 11:41
0 0
dědoušku, co když je to tak, že vycítil šanci, jak El Presidenta nahradit? to je takovej oblíbenej funkcionářskej zvyk, vrážet si navzájem kudličku mezi lopatky smajlík jen tak naokraj, mezi pánem vpředu, vzadu a tím, co není vidět a bylo o něm jen slyšet, moc rozdílů nevidím...
5. 4. 2014 11:53
0 0
přesně tak...
5. 4. 2014 12:01
0 0
Pan Ječmínek by měl okamžitě odstoupit ze své funkce, a důvod : Z titulu své funkce by měl propagovat autosport (nejenom rally,ale i vrchy a okruhy) v České republice. Místo toho degraduje autosport v ČR negativními tendencemi a osobními spory.
5. 4. 2014 12:36 Upraveno 12:38
0 0
Opět připomínám, že napsat e-mail Jeanu Todtovi klidně prostř. formuláře na stránkách FIA s textem, v němž každý svými slovy popíše, čeho se pan Ječmínek dopustil v souvilosti s Rallye Praha Revival (doporučuji uvést, že podniku se účastní krom 40 mistrů ČR či ČSSR i např. Todtův kamarád Giuseppe Volta), nestojí nic než pár minut.
Pan Todt reaguje.
Díky
5. 4. 2014 14:53
0 0
Původně napsal Novej
dědoušku, co když je to tak, že vycítil šanci, jak El Presidenta nahradit? to je takovej oblíbenej funkcionářskej zvyk, vrážet si navzájem kudličku mezi lopatky jen tak naokraj, mezi pánem vpředu, vzadu a tím, co není vidět a bylo o něm jen slyšet, moc roz...

To by tam už nesměl sedět mladej Ječmen.To pak jo!! Myslíš Oldu Verolda a toho třetího nevím, jak společně zařizovali "donášku"??smajlík
5. 4. 2014 18:36
0 0
S uvedeným dopisem lze jen souhlasit, jen mi vadí oslovení "vážený"... toho člověka si za jeho názory a skutky vážit nelze, tak proč jej tak oslovovat...
5. 4. 2014 20:28
0 0
hm .....několik držitelů zlatých spon autoklubu AČR se tam objevilo RPR, a těm vůbec nevadilo kdo to pořádá, jestli to nebude tím že mají motorismus rádi.....tedy možná už je nemají
6. 4. 2014 11:26
0 0
Jen takový poznatek, to že FAS škodí léta letoucí a za to mu jde z vyšších míst více peněz do jejich kapes, víme... tak si hlavně všichni uvědomte, že je důležité volit správné lidi třeba na hrad, aby se tam nesešla sv.trojice posluhovačů a slíbila velkému becherovi, že ty motorsportáky postupně zlikviduje v ČR . . . a media soudruha Babiše už také dostali za úkol na štvavou kampaň.Úředníci s FÚ a dalších st.institucí mají domácí úkoly trošku to vše zdokumentovat a připravit ty kluky co to sotva poplatí o zbytek peněz atd . . . ten problém Ječmínek je hlubší, je to jen starej chuj a někdo nad ním si zametá tu "svoji cestičku" . . . a pokud s tím rychle nepohnem,tak budem koukat na elektro F1 na tv Hovna a šmitec . . . zvednout prdele, přestat žvatlat a hybaj do ulic, na tratě,psát,stěžovat atd . . .
8. 4. 2014 13:38
0 0
Vím, že je to trochu OT, ale nevěděl by někdo, kde se dá sehnat tato krásná nálepka? Šup s ní na auto...! smajlík
8. 4. 2014 15:15
0 0
Samolepka se rozdávala účastníkům Revivalu, ale snad ani na všechny nevyšla, jaký o ni byl zájem smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!