Vlčáci Martinu s Karolínou nedoběhli

Zahajovacím podnikem Mistrovství České republiky ve sprintrally byla letos Valašská Rally s centrem ve ´Valmezu´.

Zahajovacím podnikem Mistrovství České republiky ve sprintrally byla letos Valašská Rally s centrem ve ´Valmezu´. Velká pozornost diváků opět patřila i dámské posádce Martina Daňhelová – Karolína Jugasová, a to nejen pro půvab obou aktérek, ale i pro jejich skvělý sportovní výkon. Martina s Karolínou ve své třídě 8 dokonce udolaly veškerou konkurenci a zvítězily!

Už na lednové Jänner Rallye dokázala Martina Daňhelová porazit sokyni v boji o nejlepší pilotku evropského šampionátu, zkušenou Bulharu Stratievovou, a přivézt si tak domů kromě notné porce bodů i vítězný Dámský pohár. Na vítězné vlně se ale veze i v dubnu, kdy na Valašské Rally přidaly se spolujezdkyní Karolínou Jugasovou k dalšímu Dámskému poháru i trofej mnohem cennější. To překvapilo i samotnou posádku: „Když se ve startovní listině naší třídy 8 objevilo třináct vozů, reálně jsem uvažovala o úspěchu v podobě dojetí do šestého místa,“ popisuje jihočeská pilotka své předstartovní pocity. „Mne navíc čekala na Valašce premiéra, a tak jsem brala za jasné favority místní vlčáky, kteří si brousili zuby nejen na naše skalpy. Někteří navíc přes zimní přestávku nachystali novou techniku, a tak o možnosti našeho vítězství se nám ani nezdálo.“

Když ale soutěž odstartovala, zelenožlutý Renault Clio Sport se okamžitě usadil na špici své třídy. První erzeta pro Martinu s Karolínou znamenala druhou příčku o dvě vteřiny za týmovým kolegou Lungou, následující zkoušku zvanou Puntík dokonce dívky vyhrály a posunuly se do vedení své třídy 8. Když pak i při druhém průjezdu touto rychlostní zkouškou udolaly ve své třídě veškerou (vesměs mužskou) konkurenci, měly náhle náskok téměř dvaceti sekund. Ten se jim v poslední třetině soutěže už s přehledem podařilo uhájit, v cíli tak mohly naplno vypuknout oslavy.

„Přestože někteří soupeři ze soutěže odstoupili, bylo to většinou z pozic až za našimi zády, o to víc si toho vítězství vážíme,“ usmívala se v cíli Daňhelová a pak se pustila do detailnějšího rozboru: „Opět se na soutěž dostavil také náš fan club v čele s mažoreťáky, kteří nás povzbuzovali k lepšímu výkonu fanděním i svými odvážnými úbory. Na tátu Vlastimila to ale asi nezabírá, a tak jeho snaha doprovodit nás na stupně vítězů skončila bohužel malým kotrmelcem. Z auta ale i se spolujezdcem vystoupili bez úhony, takže to byla jen malá kaňka na našem báječném pocitu ze soutěže. Když bych Valašskou Rally měla zhodnotit, trochu mne překvapilo, že rychlostní zkoušky byly velmi rychlé. Zároveň byly ale hodně těžké, bylo na nich několik pořádných ´sežíráků´ v podobě zatáčky na horizontu. Leckde navíc klouzal vytahaný štěrk a první zkouška byla i docela rozbitá. Nám se ale jelo příjemně a pořád i v klidu, měly jsme dobře napsaný rozpis a Kája jej bezchybně četla. I já jsem se vyvarovala větších chyb, vlastně jediným problémkem bylo zhasnutí motoru v jednom retardéru. Auto bylo báječně připravené týmem LB Trans, zkrátka to byla pohodová soutěž s výtečným výsledkem v cíli!“

Sprintový šampionát tedy Martina Daňhelová zahájila ideálním způsobem. Teď ji ale čekají dvě dvoudenní soutěže, na kterých se bude snažit zajet dobrý výsledek také s vozem Renault Clio R3. Zejména premiéra na domácí Rallye Český Krumlov bude pro Martinu trochu zavazující, a tak se již tento čtvrtek vrhne v Sosnové do důkladného testování a sžívání se i se silnějším autem. Své fanoušky totiž ani v květnu nebude chtít zklamat!

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!