Tomáš Pospíšilík na Valašské rally úspěšný

S vozem Citroen C2R2 Max se na Valašské rally představila posádka Tomáš Pospíšilík a Lukáš Vyoral.

S vozem Citroen C2R2 Max se na Valašské rally představila posádka Tomáš Pospíšilík a Lukáš Vyoral. První asfaltový start posádky dopadl mnohem lépe, než předchozí start v rámci Mistrovství Evropy a dvojice Pospíšilík – Vyoral se mohli v cíli radovat z 30. místa celkově, 7. místa ve třídě a z 1. místa v rámci kategorie Junior CZ.

Před samotným startem na Valašské rally, proběhl krátký test na uzavřené trati, kde si Tomáš poprvé vyzkoušel chování nového vozu na asfaltu. „Mé zkušenosti z Lotyšska se zde nedaly vůbec využít. Vše je pro mě tak opět nové. Na testu jsem se krátce svezl a vyzkoušel tak hlavně funkčnost Citroenu C2R2 Max“.

V prvním sprintovém závodu byl jen jeden cíl, dojet do cíle a nasbírat co nejvíce zkušeností s novým vozem, který AOP racing team zakoupil jen pár dní před startem Valašské rally, a jízdou na asfaltu.

„Již při seznamovacích jízdách se mi líbily rychlostní zkoušky, ve kterých se střídaly technické i rychlé pasáže. V samotném závodě mě svou náročností překvapily hlavně druhé průjezdy jednotlivých rychlostních zkoušek, kdy bylo místy hodně vytaháno. I když jsme zvolili v úsecích, kde bylo nakatováno, spíše volnější tempo, na časech to nebylo moc znát. Ba naopak jsem se dokázal vždy ve druhém průjezdu zlepšit“.

"S vozem nebyl v průběhu závodu sebemenší problém. S jeho chováním jsem byl spokojen a průběh Valašské rally odpovídal tomu, co jsme si před závodem řekli. Povedlo se nám nasbírat mnoho nových zkušeností, což bylo našim hlavním cílem“.

„Nyní se soustředíme na další závod, který pojedeme v rámci Mitropa cupu v Rakousku již tento víkend“.

Lukáš Vyoral: „Pro mě byl start na Valašské rally opravdovým zážitkem, Tomáš fungoval skvěle a já jsem se po dlouhé době na rally bavil. Sestavili jsme nový tým, kterému bych chtěl tímto poděkovat za skvělou práci, jmenovitě šéfovi týmu ing. Luboši Pospíšilíkovi, dále mechanikům Jirkovi Moravcovi a Davidu Zubíčkovi, kteří se o nás starali jak o vlastní. Pochválit bych chtěl také práci pořadatelů, kteří připravili krásné tratě a citlivě umístili jednotlivé zpomalovací retardéry.“

Příští závod, na kterém uvidíme Tomáše s Lukášem, bude Lavanttal Rallye, která se jede již tento víkend v rámci Mitropa cupu v Rakousku.

Více informací o posádce Tomáš Pospíšilík – Lukáš Vyoral najdete na facebookovém profilu www.facebook.com\aopracingteam nebo na www.tomaspospisilik.com

foto:Tomáš Urban

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!