Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
10. 4. 2014 16:05 − 2909× − 0

Ve Finsku by měl Hyundai nasadit inovovaný motor

Hyudai motorsport v brzké době zahájí testy inovovaného motoru, který by měl i20 WRC zajistit více výkonu.

Korejská automobilka má za sebou první čtyři podniky světového šampionátu a nadále pracuje na vylepšeních své i20 WRC. Jednou z věcí, které by se v průběhu sezóny měly dočkat vylepšení je motor, který Hyundai motorsport začne testovat začne testovat v dohledné době s tím, že první ostré nasazení inovované pohonné jednotky by mělo proběhnout při Finské rally. Ale jak je dobrým zvykem, šéf Hyundai motorsportu Michel Nandan se nechal slyšet, že k nasazení motoru dojde pouze za podmínky, že se na testech osvědčí a tým si bude jistý tím, že novinka je plně připravena k použití.

"Měli bychom začít s testováním na motorové stolici do dvou nebo tří týdnů," řekl serveru wrc.com Michel Nandan k připravovanému vylepšení motoru i20 WRC a pokračuje, "je to něco, co by jsme chtěli nasadit po polovině sezóny. Musíme si být naprosto jistí před tím, než využijeme žolíky, protože po jejich použití již není cesta zpět. Nejprve musí být provedeny testy, aby se zjistilo, jestli je výkon v pořádku a to samé platí pro odolnost. Zabere to nějaký čas, jisté je, že je nemožné novinky nasadit dřív, jak v polovině sezóny."

Motor však není jediná část, na jejímž vylepšení se pracuje. Více opět Michel Nandan: "Kromě toho děláme pokrok na podvozku a zavěšení i20 WRC. Obvykle s každým pokrokem na zavěšení a tlumičích vidíme malý pokrok ve výkonosti, takže si myslím, že se můžeme hodně zlepšit ještě do konce sezóny. Takový je plán," uzavřel Michel Nandan. I z pohledu na výkony vozů Hyundai na rychlostních zkouškách se zdá, že vše je na správné cestě, na poslední soutěži v Portugalsku dokázali jezdci zazmenat tři nejrychlejší časy a Dani Sordo až do svého odstoupení držel čtvrtou příčku absolutně.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!