Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
16. 4. 2014 12:47 − 1806× − 0

Abbring se chce více sžívat s autem a udržet rychlost

Kevin Abbring skvěle odstartoval v Řecku, kde s novou P208 T16 vedl, zůstává nohami na zemi a ví, že se z novým autem musí ještě učit.

Mladý Holanďan Kevin Abbring přiznává, že se stále ještě musí učit s Peugeotem 208 T16, se kterým se o tomto víkendu postaví na start dalšího podniku ME v barvách Peugeot Rally Academy. V Řecku stihl vybojovat dva nejrychlejší časy a dvě zkoušková stříbra než jej vyřadilo chlazení vozu a v Irsku by rád navázal v podobném duchu a opět bojoval o nejrychlejší časy, potažmo o co nejvyšší příčku celkově. Abbring sjede ze startovní rampy s číslicí 3 na dveřích svého vozu a je vidět, že i pořadatelé pilotovi startovním číslem věří.

"Stále se silně koncentruji na sžívání se s autem a na všechny věci okolo, které mohou ovlivnit, jak konkurenceschopní v Severním Irsku budeme," popisuje Kevin Abbring a pokračuje, "v Řecku jsme vybojovali dva nejrychlejí časy, ale také se zlepšovali s každou další zkouškou a získali jsme velké množství dat. Sice mi chyběly zkušenosti, ale z Rally Acropolis jsem měl dobrý pocit. Pro Circuit of Ireland nehodlám nijak měnit svůj přístup a udělám co bude v mých silách, abych se adaptoval na tamní velmi specifické tratě."

"Zároveň jsem také pracoval na způsobu, jakým si pořizují rozpis v průběhu seznamovacích jízd. Se Sebastianem jsme měli v Řecku šanci na vítězství a jak jste to jednou zažili, tak chcete aby to pokračovalo," popisuje změny v přípravě Kevin Abbring. "Doufám, že o tomto víkendu budu aspoň tak konkurenceschopný jako v Řecku. Craig bude skvělým měřítkem, ale nebude jednoduché ho porazit. Zároveň budeme také potřebovat zjistit, jak silní budou soupeři. Už se nemohu dočkat," uzavírá Abbring. Pro nedočkavce, jako je holandský pilot, doplňme, že soutěž začne za necelé dva dny, když první rychlostí zkouška ostartuje v pátek krátce po desáté hodině.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!