Ropro Clio R3 Czech Trophy 2014 startuje v Krumlově

Bitvy speciálů Renault Clio R3 budou ozdobou i další sezony MMČR, která bude pokračovat začátkem května v okolí Českého Krumlova.

Šest nadcházejících soutěží kalendáře MMČR 2014 pak rozhodne o čtvrtém celkovém vítězi poháru ROPRO Clio R3 Czech Trophy. Mezi účastníky nebudou chybět ani loňští vítězové Josef Peták s Alenou Benešovou, ale promotér přivítá i několik nováčků.

Promotér poháru XTG motorsport začátkem dubna připravil pro účastníky společné testování na Autodromu Sosnová, kde jezdci měli možnost otestovat si své vozy před začátkem sezony a zároveň umožnili svým partnerům vychutnat si atmosféru rallysportu přímo z kokpitu závodních vozů. Na této akci se objevili David Tomek, Martina Daňhelová, David Štefan, Vlastimil Maxa, Jiří Brynda a Miloslav Jirsa, což může pro letošní pohárovou „startovku“ mnohé signalizovat… Navíc se o pohárové starty zajímá třeba Adam Kobliha.

Navíc nyní je už jisté, že jedinou dámou v hodnocení ROPRO Clio R3 Czech Trophy bude loňská vicemistryně MČR ve sprintrally ve třídě 8 Martina Daňhelová. Po boku jihočeské rodačky se představí její táta Vlastimil. „Pojedeme s cliem, se kterým loni závodili manželé Trojanovi. Vozidlo prošlo kompletní revizí, do startu v Českém Krumlově bude mít také nový ´kabátek´. Technické zázemí bude při závodech zajišťovat hlubošský tým Montcar, příprava clia byla svěřena Tomáši Albrechtovi.

Clio R3 je ´závoďák´ se vším všudy a je velmi citlivý na jakékoli chyby. Proto pro mě bylo nedávné testování v Sosnové v rámci Clio Cupu velkým přínosem, neboť jsme měla možnost ´okoukat´ jízdní styly pohárových konkurentů. Potěšilo mě, že jsem si brzy zvykla na brzdění levou a lehce jsem se sžila i se sekvenčním řazením. Přesto je přede mnou ještě mnoho seznamování s novou technikou, zejména na různých površích a při nepříznivých povětrnostních podmínkách,“ přiznává Martina Daňhelová a dodává: „V Krumlově klukům určitě ještě zatápět nebudeme, ale jednou se to snad podaří. (smích). Přesto se na domácí Krumlov moc těším, stejně jako na populární Barumku, kde vedle mě usedne Karolína Jugasová.“

Kalendář ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2014:

2.– 3. 05. Rallye Český Krumlov
16.– 17. 05. Rallye Šumava Klatovy
20.– 21. 06. Agrotec Rally Hustopeče
11.– 13. 07. Rally Bohemia Mladá Boleslav
29.– 31. 08. Barum Czech Rally Zlín
10.– 12. 10. Rally Příbram

Hodnocení ROPRO Clio R3 Czech Trophy 2014

Promotér XTG motorsport, s.r.o., vypisuje pro jednotlivé závody následující finanční prémie pro první tři posádky v cíli každé soutěže v rámci klasifikace „Clio R3 Czech Trophy 2014“:

1. místo 50 000 Kč + šek 25 000 Kč na náhradní díly
2. místo 25 000 Kč + šek 25 000 Kč na náhradní díly
3. místo 12 500 Kč + šek 12 500 Kč na náhradní díly

Finanční prémie za konečné umístění

Promotér na konci sezony ocení podle získaných bodů tři nejúspěšnější účastníky následujícím způsobem:

1. místo 50 000 Kč + šek 25 000 Kč na náhradní díly
2. místo 25 000 Kč + šek 25 000 Kč na náhradní díly
3. místo 12 500 Kč + šek 12 500 Kč na náhradní díly

Aby byl jezdec zařazen do celkového umístění, musí odstartovat v nejméně pěti závodech.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!