Esapekka Lappi je v Irsku po první etapě ve vedení

Finové Esapekka Lappi / Janne Ferm vyhráli s vozem Fabia S2000 sedm z deseti rychlostních zkoušek.

› Tovární posádka ŠKODA Lappi/Ferm vyhrála v první etapě irské rally sedm z deseti rychlostních zkoušek
› Wiegand s Christianem z týmu ŠKODA AUTO Deutschland na čtvrtém místě
› Velikonoční sobota čítá zbývajícíh osm zkoušek o celkové délce 117,12 kilometrů

Belfast, 18. dubna 2014 – Snový start pro značku ŠKODA na rally „Circuit of Ireland“: Finové Esapekka Lappi / Janne Ferm vyhráli v první ze dvou etap kolem severoirského hlavního města Belfast s vozem Fabia Super 2000 sedm z deseti rychlostních zkoušek. Do závěrečného dne půjde posádka týmu ŠKODA Motorsport s náskokem 12, 6 sekund. Sepp Wiegand / Frank Christian z týmu ŠKODA AUTO Deutschland figurují na třetí nejstarší rally světa na čtvrté příčce se ztrátou 1:49.0 minuty.

Zatímco kvalifikační zkouška na Zelený čtvrtek byla bičována deštěm a poryvy větru, svítilo na Velký pátek v Severním Irsku slunce. Perfektní podmínky pro ryze asfaltovou rally, ve které čekala na posádky spousta skoků, těžko rozeznatelné zatáčky a pro tuto soutěž typicky úzké cesty.

„Byl to pro celý tým velmi dobrý den“, říká Lappi, který zvítězil v prvních sedmi rychlostních zkouškách. „ Dnes šlo všechno skvěle. Fabia Super 2000 fungovala výborně a zdejších skoky byly opravdu zábavné. Cítili jsme se dnes jako na „finské rally na asfaltu“. Těšíme se na zbývajících osm sobotních zkoušek“.

Wiegand je s odstupem 8,8 sekund na čtvrté pozici blízko pódiu. „ Je neuvěřitelné, jak je to zde rychlé. Věřím, že jsme našli správný rytmus, což dokládají dva časy v TOP 3 na konci dne“, říká Wiegand. „Pódium je nadohled. Zítra odevzdáme všechno, abychom jej dosáhli.“

Komentářů celkem: 3
19. 4. 2014 11:251
0 0
Konecne Lappiho zivotni vykon! U PSG muzou blednout zavisti, kdyz ani se silnejsim autem nestaci, o spolehlivosti nemluve.
19. 4. 2014 11:542
0 0
Honzík.Č. je prostě mazák a špička ve své tříděsmajlíksmajlík
19. 4. 2014 12:353
0 0
Když sem večer v reportáži viděl jak to tam Lappi dává, tak se nedalo moc věřit. To bych do něj neřekl. V omezovači i mezi plotamasmajlík Podvozek skvěle seštelovaný, Fabka sedí neskutečně.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!