Škoda slaví na severoirské rally double

Značce Škoda se vysněné velikonoční překvapení vydařilo.

› Tovární posádka ŠKODA Lappi/Ferm vítězí v severoirské rally a vede nyní hodnocení ERC
› Wiegand s Christianem z týmu ŠKODA AUTO Deutschland druhým místem slaví své první pódium v ERC
› Fabia Super 2000 byla nejrychlejší ve 14 z 18 rychlostních zkoušek

Belfast, 19. dubna 2014 – Značce ŠKODA se vysněné velikonoční překvapení vydařilo: Na rally „Circuit of Ireland“, čtvrtém podniku letošního ERC, slaví značka z Mladé Boleslavi skvělý double. Finové Esapekka Lappi a Janne Ferm zvítězili v deseti z 18 rychlostních zkouškách na úzkých a rychlých tratích kolem severoirského hlavního města Belfastu. Sepp Wiegand a Frank Christian z týmu ŠKODA AUTO Deutschland korunovali sobotní famózní stíhací jízdu druhým místem. Pátou příčku navíc obsadila s privátním vozem Fabia Super 2000 britská posádka Neil Simpson/Claire Mole.

„Jsme hrozně moc šťastní, že jsme zde v Severním Irsku zvítězili“, říká Lappi. „Celý tým pro tento výsledek tvrdě pracoval. Před startem soutěže jsme ani nepomysleli, že bychom mohli vést od začátku až do konce. Byla to pro nás skvělá rally. Rychlost a spolehlivost vozu byla naprosto rozhodující a naše intenzivní příprava s Jannem se bohatě vyplatila. Díky a gratulace patří celému týmu.“ Svým druhým vítězstvím v sezóně (po triumfu v Lotyšsku) se Lappi s Fermem dostali do vedení jezdců a spolujezdců ERC.

Wiegand vyhrál v sobotu čtyři rychlostní zkoušky a poskočil tak ze čtvrté příčky až na druhou. „Spadl mi obrovský kámen ze srdce“, glosoval dosažený výsledek německý pilot. "Naše první pódium v ERC a k tomu ještě double značky ŠKODA. Na tom jsme pracovali od začátku sezóny. Děkuji celému týmu, měli jsme skvěle připravený vůz. Druhý den jsme se neustále zlepšovali, jen tak jsme mohli předhonit Roberta Barrabla. To nás určitě v dalším průběhu sezóny požene kupředu.“ V hodnocení mistrovství Evropy se Wiegand dostal na třetí příčku.

Komentářů celkem: 1
19. 4. 2014 20:23
0 0
Velká gratulace klukům na Škodovkách, ale aby se nezapomnělo na Černýho s Kohoutem. Těm velká gratulace taky!!smajlík Krásný naše Velikonoce.smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!