21. 4. 2014 12:34 − 2348× − 0

Robert Barrable slaví nejlepší výsledek v ERC

Třetí místo v domácí Circuit of Ireland Rally nakoplo Roberta Barrable natolik, že zvažuje více startů v ERC na úkor WRC2 při MS.

Třetí místo v domácí Circuit of Ireland Rally nakoplo Roberta Barrable natolik, že zvažuje více startů v ERC na úkor WRC2 při světovém šampionátu. Dosavadní maximum šestadvacetiletého jezdce byla 5. příčka z Barum Czech Rally Zlín z roku 2012.

"Letošní Circuit of Ireland Rally byla radost přinášející soutěž a jsem rád, že jsem ji dojel jako třetí," řekl rodák z Dublinu. "Zaváhání na předposlední zkoušce nás stálo nakonec druhé místo. Ale naše jízda v pátek na Hamiltons Folly nás stála ještě více času. Prostě jsme na této zkoušce nemohli najít ten správný rytmus a ztratili jsme během dvou průjezdů čtyřicet sekund, což byla škoda," komentuje Barrable svůj šestý a pátý čas z daných RZ.


Foto: robertbarrable.com

"Sobotní testy nám sedly lépe. Tempo bylo docela vysoké, ale drželi jsme Seppa Wieganda za námi. Až jsem ztratil koncentraci na zlomek vteřiny, přejeli jsme křižovatku a ztratili asi dvanáct vteřin otočením auta v poli. Není co řešit, získáme ho příště!" doufá i v další dobré výsledky mladý Ir. "Celkově to byla vynikající soutěž a s naším výkonem jsme velmi spokojeni," hodnotí své vystoupení z víkendu Robert Barrable.

Barrable se svým spolujezdcem Stuartem Loudonem teď řeší další start Fordem Fiesta R5 v ERC, konkrétně v Ypres Rally v Belgii. Jeden z dalších závodů, co by dvojka z ostrovů ráda přidala do svého programu, je zlínská Barum Rally. "Barumka je v posledních letech náš oblíbený podnik. Před dvěma lety jsme s vozem Super 2000 zajeli na těch zkouškách velmi dobře a rádi bychom se tam ukázali i letos s R5. Budeme muset ale počkat a uvidíme, jak na tom budeme s financemi," doplnil navigátor Stuart Loudon.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!