22. 4. 2014 20:05 − 1726× − 0

Hustopečská rally finalizuje svou podobu

Organizační tým Agrotec Petronas Syntium rally Hustopeče 2014 může ohlásit definitivní podobu letošního ročníku.

Organizační tým AGROTEC Petronas Syntium rally Hustopeče 2014 může ohlásit definitivní podobu letošního ročníku čtvrtého podniku českého šampionátu. Jubilejní desátý ročník se uskuteční ve dnech 20. – 21. června 2014.

Soutěž Evropské trofeje (koef. 2) a čtvrtý podnik Mediasport Mezinárodního mistrovství ČR nabídne dvoudenní závodění, ve stylu „20 hodin mezi vinicemi“. Pořadatelé se drží kompaktního formátu, letos jen s pěti měřenými testy, které posádky absolvují dvakrát. V sobotní etapě doplní startovní pole účastníci Poháru ČR.


Foto: František Dušek

„Naše tratě vychází z osvědčených úseků. Nyní už jen dolaďujeme některé detaily průjezdů se zastupitelstvy obcí. Pouze dva úseku budou zcela totožné s loňským ročníkem. Věříme, že si soutěž už získala v regionu své příznivce a do startu nebudeme muset řešit zásadnější problémy,“ uvádí šéf organizačního týmu Martin Rada a doplňuje. „Letošní ročník je jubilejní a proto pro fanoušky i obyvatele Hustopečí připravujeme bohatý doprovodný program, se kterým všechny v blízké budoucnosti seznámíme.“

Kromě nové servisní zóny vytipovali pořadatelé i novou trať shakedownu. Posádky si budou moci vyzkoušet své speciály na úvodní části testu Kurdějov – Nikolčice, proti dvěma ostrým průjezdům v opačném směru. Nejdelším úsekem desátého ročníku bude okruhová zkouška Starovice s délkou 17,43 km.


Foto: František Dušek

„Pouze Bořetice a Starovice budou posádky znát z loňského ročníku, naopak jsme trochu zamíchali dalšími zkouškami, a tak už v pátek soutěžní vozy zavítají do divácké pasáže v Divákách. Z loňského harmonogramu jsme zcela vypustili vložku se startem v Šitbořicích,“ upřesňuje ředitel soutěže Rudolf Kouřil.

Pořadatelé tento týden zveřejní zvláštní ustanovení soutěže, která budou od středy 23. dubna 2014 (24:00 hod.) ke stažení na oficiálních stránkách rally. Uzávěrka přihlášek hustopečské soutěže bude o půlnoci 8. června 2014.

Více informací o přípravách AGROTEC Petronas Syntium rally Hustopeče 2014 najdete na zcela nové internetové stránce www.agrotecrally.cz nebo na facebookovém profilu Agrotec rally Hustopeče.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!