23. 4. 2014 12:35 − 4356× − 3

V Hořovicích vše připraveno

Českomoravský pohár rallye startuje již tento pátek v Hořovicích a pořadatelé hlásí, že startu jejich soutěže nic nebrání.

Českomoravský pohár rallye startuje již tento pátek v Hořovicích a pořadatelé hlásí, že startu jejich soutěže nic nebrání. Na co se tedy můžeme těšit a kde informace hledat?

Na úvod dejme za pořádající ASK Hořovice slovo panu Petru Kebortovi: „V letošním roce už byly trochu menší potíže s povoleními, protože už přece jen opadla hysterie s haváriemi při rallye. Také jsme udělali trať jen na berounském okrese, takže i tam ubylo starostí s povoleními z jiných okresů. Já jsem překvapen menší účastí posádek, než jsme předpokládali. Mysleli jsme, že když se to sejde ze dvou pohárů do jednoho, tak to bude tlačenice, a že budeme vybírat, ale nic takového nebylo třeba. I tak je ale startovní listina pěkná, a tak se diváci budou mít na co koukat. Některé třídy nejsou naplněny, což se trochu předpokládalo. Uvidíme po další soutěži, a případně by se některé třídy v rámci ČMPR omezily.“

Zmíněný seznam přihlášených obsahuje 91 dvojic, 16 z nich v nejsilnější třídě A4, ve zbylém poli například 8 silných zadokolek BMW, které jsou jistotou zábavy pro diváky. Mezi přihlášenými nechybí vítěz posledních dvou ročníků Martin Šikl nebo medailisté z absolutního pořadí předchozích ročníků Petr Koutný, Michal Černý či Valdemar Vašenda, medailisty v jednotlivých třídách nepočítaje. Rallye Hořovice bude letos tvořit celkem 11 rychlostních zkoušek na čtyřech úsecích. Jeden úsek ve dvou průjezdech se pojede v pátek večer po osmé hodině, zbývají rychlostní zkoušky v tradiční formátu 3x3 jsou naplánovány na sobotu a odehrají se přibližně mezi osmou a patnáctou hodinou. Na každém z úseků pořadatelé vytipovali pro diváky alespoň jedno atraktivní a zároveň bezpečné místo pro sledování. Tato doporučená divácká místa, časový harmonogram i kompletní seznam přihlášených najdete na webu www.askhorovice.cz. Zbývá ještě dodat, že servisní zóna, start a cíl soutěže se tradičně nachází na hořovickém letišti.

A na závěr ještě jednou několik slov od Petra Keborta, tentokrát spíše na adresu posádek: „Samozřejmě zase dochází od posádek ke starým známým nešvarům, tzn. pozdní přihlášky, nezaplacené vklady k přihláškám, špatně vyplněné přihlášky atd. Snad na to Asociace jezdců trochu zatlačí, protože to dělá pořadatelům velké problémy. Uvidíme také při soutěži, jak se osvědčí nová pravidla pro penalizace. Teď si už jen přejme dobré počasí a žádné havárie.“ Takže v pátek a sobotu vzhůru do Hořovic, na první letošní rallye v Čechách – Valaška se přece jela na Moravě.

Komentářů celkem: 3
23. 4. 2014 13:14 Upraveno 13:14
0 0
Ať koukám, jak koukám, na stránkách pořád pouze časový plán, ale harmonogram jako takový (starty jednotlivých RZ, servis...) pořád nikde. Nebo koukám špatně?
23. 4. 2014 16:38
0 0
špatně nekoukáš,já to taky nevidim teda...nebo koukáme oba špatně smajlík
24. 4. 2014 16:19
0 0
Harmonogram opravdu chyběl, ale už je doplněn.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!