24. 4. 2014 18:00 − 3782× − 0

Právě vychází magazín Rally 3/2014

Nové číslo časopisu Rally opět přináší spoustu zajímavého čtení.

Z obsahu aktuálního čísla:

Pozvánka Rallye Český Krumlov

Celková mapa I. a II. etapy Rallye Český Krumlov 2014

Pavel Dresler – Třeba jsem nějaký maskot

Severomoravský spolujezdec Pavel Dresler dopomohl v minulém roce Janu Kopeckému k zisku titulu evropských šampionů. Letos před ním stojí další výzva – Asijsko-pacifický šampionát. A kromě toho také doktorandské studium na ostravské univerzitě. Pavel je tak na roztrhání…

František Ziegelbauer – Pro českokrumlovskou rallye dýchá už 30 let

Během své soutěžácké kariéry nikdy nepatřil mezi absolutní špičku, dokonce ani ve třídě nesklízel pravidelně ty nejcennější trofeje. Přesto je František Ziegelbauer jednou z nejvýznamnějších osobností Rallye Český Krumlov, druhé nejstarší automobilové soutěže na našem území.

Pavel Janeba – Není důležité jen to, zda je pneumatika rychlejší, nebo pomalejší

Bývalý tovární šéf Škody Motorsport Pavel Janeba je v současné době spjatý se značkou pneumatik Michelin. Proto jsme mu v souvislosti se změnami pravidel ohledně používání pneumatik v závodech mistrovství Evropy a Evropské trofeje položili několik otázek.

Lukasz Habaj – Těším se hlavně na Krumlov

Lukasz Habaj (narozen 29. dubna 1975) patří mezi špičku polského rallysportu. Nicméně ani pro fanoušky v Česku není neznámý.

Kateřina Trojanová – Rally se musí dělat srdíčkem

Když se vysloví příjmení Trojan, většina motoristických příznivců si vzpomene na Karla Trojana seniora, juniora a také Kateřinu Trojanovou (narozena 18. února 1977). Právě Katka to dotáhla v novodobé historii české rally z žen nejdále. Kromě mnoha závodů v Mitropa Cupu se postavila sympatická blondýnka i na start exhibičního závodu po boku mistrů světa Juhy Kankkunena, Pettera Solberga či Mikiho Biasiona.

Valašská rally 2014 – Valašský kvapík pro Trněného

Po sedmi letech se na nejvyšší příčku sprintrallyového podniku znovu postavil Karel Trněný, šampión sprintů z roku 2007, jehož premiérově navigoval slovenský spolujezdec Pavol Kušnier. Úspěch stáje Profiko podtrhnul bronzovou příčkou Němec Kahle s další týmovou Fabií WRC.

Rallye Praha Revival – Po stopách Rallye Teplice

Čtvrtý ročník Rallye Praha Revivalu vyrazil po stopách Rallye Teplice, která byla v letech 1976-1988 součástí MČSSR. K pravidelným účastníkům přibylo několik dalších staronových jmen, objevilo se mnoho zajímavých automobilů. Výrazně vzrostl mezinárodní charakter celé vzpomínkové akce. Jen z Polska dorazilo 13 posádek včetně bývalých předních jezdců Jaroszewicze, Ciecierzynského a Krupy.

Český tým je zase blíže mexické pouti

Pro české posádky se stala mexická La Carrera Panamericana výzvou. Chtějí pokořit v historických vozech jeden z nejnáročnějších a nejslavnějších závodů na americkém kontinentu. Panamericana je jakousi obdobou slavných podniků Mille Miglia, Targa Florio nebo Monte Carlo.

Soutěžní vozy socialistické éry (13. díl) – Italské fiaty

Italská značka Fiat stála u kolébky automobilového sportu. I když je známá zejména svými lidovými vozy, které postavily Apeninský poloostrov na kola, hojně se objevovala i na tratích automobilových soutěží. U nás se v sedmdesátých letech prosadil zejména sportovní model Fiat 128 S Coupé, který dominoval ve skupině A1.

Vodafone Rally Portugal – Portugalsko Ogierovi svědčí

Sébastien Ogier dokázal zvítězit v Portugalské rally už počtvrté v kariéře. V letošní sezoně tak dominoval na třetím ze čtyř závodů a ráznými kroky míří za obhajobou titulu.

Lukáš Kostka o Portugalsku

Slovenský rallysport sbírá od začátku roku na světových tratích úspěchy. Po bodovaném výsledku Jaroslava Melichárka na Monte na něj v Portugalsku třetím místem v juniorském hodnocení navázal košický Martin Koči. O tento výsledek se podstatným způsobem přičinil i zlínský navigátor Lukáš Kostka.

Historie a současnost Rallye du Bandama – Rally v Africe žije!

Stranou zájmu se v polovině března uskutečnil jubilejní 40. ročník Ivory Coast Rally, která byla dlouhých 15 let součástí seriálu MS. Soutěž zůstala ve stínu mnohem slavnější Rally Safari, ale také v této části afrického kontinentu se psala soutěžní historie. V současnosti pořadatelé oblékli rally do moderního hávu a snaží se o návrat na světovou scénu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!