25. 4. 2014 17:31 − 1776× − 0

Aprílová Rally show Nemyčeves

Třetí část seriálu závodů v Racing Aréně v Nemyčevsi přivítala 23 závodníků.

Třetí část seriálu závodů v Racing Aréně v Nemyčevsi přivítala 23 závodníků. Už ráno všechny účastníky doprovázelo slunečné počasí a tak to vypadalo na hezký den. Všichni jezdci se zúčastnily 70minutového volného tréninku a po vyhlášení rozlosovaných základních skupin začaly ostré závodní souboje ve třech vypsaných kategoriích. Třída Dámský pohár byla pro zjednodušení organizace akce a trvale malou účast závodnic zrušena, a jejich klání pokračují v ostatních kategoriích, kde již vícekrát prokázaly svoji konkurenceschopnost v soubojích s ostřílenými závodníky. To že při téměř každém závodě je nějaká z účastnic na stupních vítězů mezi mužskými účastníky je toho důkazem.

Velká část letitých závodníků i závodnic v Nemyčevsi nasbírala již spousty zkušeností a cenných trofejí, a většina z nich postupně přechází do vyšších pater motoristických sportů. Není už žádnou výjimkou účast odchovanců Rally show Nemyčeves na závodech autokrosu a rally, kde pomalu zúročují nabité zkušenosti. Sestava účastníků se pravidelně každý rok obměňuje podle toho, jak jezdci přestupují do vyšších soutěží, a zároveň přichází omlazená generace fanoušků spáleného benzínu.

A to je pro pořadatele z Nemyčevsi velkou vizitkou a zároveň měřítkem oblíbenosti celé akce. Dokazuje to i skutečnost, že část jezdců jezdí přihlášených ve více třídách.

Cíle této již pětileté tradice vysvětlil ředitel závodu Martin Babák. „Účelem pořádání závodů v Nemyčevsi je připravit bezpečné a velmi levné závodění pro všechny nadšence, škola bezpečné jízdy a škola sportovní jízdy, kterou vyučují zkušení závodní jezdci a instruktoři. Proto neváhejte, a přijeďte si také zazávodit a naučit se správnému stylu jízdy v běžném provozu. Poté Vás rádi naučíme i závodní styl jízdy. Každopádně správný posez ve vozidle, držení volantu a všechny řidičské návyky doladíme tak, aby jste řídili za všech okolností bezpečně.“ Tímto patří velké poděkování trvalým partnerům Rally show Nemyčeves. Firma Agro Slatiny a Obec Nemyčeves jsou Ti, kteří umožňují a podporují tuto výukovou a závodní akci.


Foto: Iva Honzáková

Pořadatelé ovšem nespí na vavřínech a pro sezónu 2014 přichystali zlepšení v tom, že se ráno jede více než hodinový trénink na vyladění závodních strojů, a poté se rozjížďky v základní skupině jedou dvakrát. Což pro závodníky nabízí více než dvojnásobnou porci odjetých kilometrů oproti loňsku.

Ve třídě do 1400 byla přihlášena rovná desítka závodníků a kterýkoliv z nich se mohl stát vítězem. Tak byla tato skupina vyrovnaná. V základní skupině si nejlépe vedly David Kutnar s Honzou Pekárkem. Oba byli do finálového rozstřelu nasazeni nejvýše a čekali na své soupeře. Těmi se nakonec stali jejich týmoví parťáci David Kareš a Jarda Pekárek. V semifinále tak jeli všichni čtyři na čas a vyrovnanost potvrdili tím, že se vešli do jedné vteřiny. O třetí místo bojovali Honza Pekárek s nejlepším postupujícím Davidem Kutnarem. Ten ale zachyboval a bronzovou medaili tak přenechal Honzovi. Ve finále byl souboj nejnapínavější, ale Jarda Pekárek udělal chybu, srazil pneumatiku a tak se vítězem stal David Kareš.

Ve třídě nad 1400 byla slabá účast pouhých pěti jezdců. Dva z nich Filip Vanda a Tomáš Karásek jsou úplnými nováčky a na svoji závodnickou premiéru si přivezly červený VW Golf 1800. Dvakrát pátý v minulých závodech byl Michal Janík, který si pronajímá závodní vozy od týmu pořadatelů. Tentokrát dostal k dispozici rychlý vůz Peugeot 205 GTI, se kterým se ihned sžil a předváděl bezchybné průjezdy. Minule vítězná Katka Mlejnková si tentokrát vyjela v souboji s Alešem Vaňkem bramborovou pozici. Michal Janík si oproti minule polepšil a odvezl si bronz, když nestačil v semifinále na Tomáše Karáska. A ten v souboji na čas prohrál finálovou jízdu se svým parťákem Filipem Vandou. Oba však byli velmi spokojeni, protože jak sami řekli, takhle úspěšně si svoji závodnickou premiéru nepředstavovali.


Foto: Iva Honzáková

Ve speciálech vyrazila na trať osmička závodníků z nichž některé známe i z jiných kategorií. Svůj bronz vylepšil na stříbro oproti třídě do 1400 Honza Pekárek a ukázal všem, že jeho výkony v letošní sezóně nejsou náhodné. Jeho zlepšení je výrazné a v současné době v Nemyčevsi tak trochu kraluje. Pozadu za ním nejsou ani zkušení jezdci Honza Koťátko a Vláďa Mlejnek, který přivezl na otestování nový autokrosový speciál. Všichni tito jezdci si nedarují ani metr v Racing Aréně v Nemyčevsi, ale mimo závodní trať jsou všichni ovšem velcí kamarádi. Bramboru si ve speciálech odvezl Michal Janík, jinak bronzový ve třídě nad 1400.

Další závod pořadatelé připravují na sobotu 3.května podle známého harmonogramu

07.00 – 08.30 – technické přejímky + administrativní přejímky
08.30 – 08.45 – rozprava s jezdci – instruktáž k závodu
08.50 – 09.55 – volný trénink
10.00 hod. – START závodu
16.30 hod. – vyhlášení vítězů

Máte chuť se také svézt na Rally show Nemyčeves a nemáte auto ?

Stačí, když si přivezete pouze svoji bezpečnostní přilbu a "závoďáka" Vám rádi půjčíme


Foto: Iva Honzáková

K dispozici máme vozy Škoda Favorit, které splňují technické a bezpečnostní předpisy. Cena pronájmu těchto velmi konkurence schopných aut je 1300,-Kč na jeden závod.

V ceně je palivo, pneumatiky, příprava vozu, instruktáž k závodu a kompletní servis během závodu-Pro náročnější závodníky nabízíme dále k pronájmu vozy Peugeot 205 GTi a Audi A4 quattro, s cenami dle individuální dohody.

Zájemci o půjčení se mohou hlásit do soboty 3. května do 08.00hod., kdy se koná další závod tohoto seriálu. Info na tel. 608382280 nebo 774285265.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!