Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
28. 4. 2014 23:42 − 2447× − 5

Bryan Bouffier opět testovacím jezdcem Hyundai

Francouz byl testovacím pilotem Hyundaie i20 WRC již v loňském roce a letos s ním korejská značka obnovila smlouvu.

Evropský vícemistr pro rok 2013 Bryan Bouffier byl loni jedním z testovacích pilotů Hyundaie i20 WRC. Letos to už začínalo vypadat, že Francouzova spolupráce s Korejci je u konce, ale dnes bylo oznámeno, že jezdec podepsal novou smlouvu a kromě testů budeme mít šanci Bouffiera spatřit s i20 WRC na skutečné soutěži, protože by se měl postavit na start francouzské Rallye Antibes Côte d’Azur. Kromě toho se bude účastnit již zmíněných vývojových testů Hyundai, protože jak má korejská značka v plánu, příští rok vyjede na tratě zbrusu nová i20 WRC.

Za volantem DS3 RRC v Lotyšsku

"Jsem skutečně šťastný, že jsem opět součástí týmu Hyundai motorsport. Měli jsme velmi dobrou spolupráci v roce 2013 a jsem poctěn, že můžeme pokračovat i v průběhu tohoto roku," říká ke svému opětovnému angažmá u Hyundai Bryan Bouffier a pokračuje, "budu se účastnit některých vývojových testů, které bude tým dělat v průběhu sezóny a udělám co bude v mých silách, abych jim pomohl v přípravě na rok 2015 a díky svým zkušenostem a znalostem dodal co nejlepší zpětnou vazbu." Zároveň se Bouffier krátce zmínil ke svému startu na Rallye Antibes: "Jsem vděčný za možnost startovat s i20 WRC na Rallye Antibes, což je soutěž, kterou jsem vyhrál v roce 2006 a kde si užívám jízdu při každém startu. Cílem je ujet co nejvíce kilometrů na asfaltu a dát týmu co nejvíce informací využitelných ve zbytku sezóny."

Své k angažmá doplnil i šéf Hyundai motorsportu Michel Nandan: "Jsme potěšení, že můžeme Bryana po skvělé práci, co odvedl loni, opět přivítat v týmu. Řešili jsme to nějakou dobu a rozhodli se, že si bezpochyby zaslouží další příležitost. Bude s námi v průběhu roku na různých vývojových testech pro rok 2015 a jsem si jistý, že nám opět velmi pomůže." Nandan také dodává několik dalších informací k Bouffierově startu na Rallye Antibes. "Rozhodli jsme se zúčastnit Rallye Antibes, která se jede příští měsíc, abychom v závodním tempu najeli kilometry na asfaltu a vyzkoušeli nějaké komponenty pro druhou polovinu sezóny. S vítězstvím v minulosti a titulem francouzského asfaltového šampiona byl Bryan jasnou volbou pro tuto soutěž, kterou budeme brát jako test s cílem sběru dat pro další vývoj i20 WRC," uzavřel Michel Nandan.

Komentářů celkem: 5
29. 4. 2014 10:041
0 0
Tak já si myslím, že Bryana je opravdu velká škoda, že pořád nedostal šanci na tovární sedačku v MS. Se divím, že ho ti korejci nepustí třeba na francouzskou rally, když je francouz. fakt si myslím, že je to jeden z nejskušenějších pilotů, byť s MS takové skušenosti nemá, tak už to má v hlavě srovnané a byl by, si myslím, na tom líp, než třeba Meeke a to mám Meeka rád smajlík . No aspoň něco a třeba k tomu přibude i nějaký závod v MS.
29. 4. 2014 21:392
0 0
naprostý souhlas, Bryan asi za sebou netahá takový balík peněz jako ostatní, jinak nevím, proč jej "nikdo nechce"
29. 4. 2014 22:553
0 0
Určitě je to výborný jezdec, ale to jsou u Hyundai všichni. Pokud je Neuville stanovem jedničkou, zbývá už jen jedno místo, pokud nepojedou 3 vozy(nepočítám Paddona).
Takže o šotolinu je tam boj a při vší úctě k Bryanovi, na asfalt je tam Sordo a to je pořád jiná třída.
30. 4. 2014 14:484
0 0
Tak tak. Na asphalte je sordo. Bouffier nezna trate ms. Jeho ostry start bude jen zase soucast test v pracovnich zavodnich podminkach. Neni duvod aby za draho testoval na ms zavodu. Vubec nejste o to kolikaty by dojel. Vzdyt cellove letos hyundai moc nezajima kolil ma bodu ale jestli vsechno drzi a jake jsou casy.
1. 5. 2014 01:405
0 0
Jestli se Sordovi podaří Argentina, je možné, že těch šotolin pojede víc a to na úkor Juhy. Pokud to teda není v rozporu s Hanninenovou sklouvou s jasně daným minimálním počtem odjetých soutěží.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!