29. 4. 2014 10:49 − 4074× − 0

Rallye Český Krumlov odpočítává hodiny do startu

Už za několik hodin se na jih Čech budou sjíždět soutěžní posádky, aby se začaly připravovat na Rallye Český Krumlov.

Fanoušci motorsportu se konečně dočkali. Už za několik hodin se na jih Čech budou sjíždět soutěžní posádky, aby se od středečního dopoledne začaly připravovat na dvaačtyřicátý ročník Rallye Český Krumlov. Nebývale početné startovní pole čeká na čtrnácti rychlostních zkouškách, které se pojedou na sedmi osvědčených úsecích, takřka 170 měřených kilometrů.

Přestože oficiálně soutěž odstartuje až v pátek odpoledne, účastníky dalšího ročníku druhé nejstarší rallye u nás čeká na přelomu dubna a května spousta práce při seznamovacích jízdách. Pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a týmu ČK motorsport pro ně opět nachystali náročné tratě, které každoročně prověří všechny piloty i navigátory. Stejně jako v minulých letech, i tentokrát se očekává proměnlivé počasí, díky kterému náročnost jednotlivých rychlostních zkoušek ještě roste.

Centrem Rallye Český Krumlov je už několik let Výstaviště České Budějovice, kam bude kromě divácké rychlostní zkoušky situováno také veškeré zázemí, tedy administrativní a technické přejímky, shakedown, servisní zóna a veškerý doprovodný program. Vyžití tady najdou celé rodiny s dětmi i rallyeoví fajnšmekři. Vstupné na pátek i sobotu činí 200 Kč, jen za sobotu návštěvníci zaplatí polovinu.

Obrovským lákadlem letos navíc bude páteční autogramiáda devítinásobného mistra světa, navigátora fenomenálního Sébastiena Loeba, Daniela Eleny. Společně s ním z Francie dorazí také loňský světový šampion kategorie WRC3 Sébastien Chardonnet. Pro podpis obou hvězd si můžete přijít od 15.20 hodin k servisnímu zázemí Citroënu, kde uvidíte i nový speciál DS3 R5, se kterým na českokrumlovských tratích odstartuje Miroslav Jakeš v domácí premiéře.

O atraktivní podívanou se nejen na Výstavišti postarají kromě téměř 90 posádek přihlášených do bodovaných šampionátů účastníci osmého ročníku Rallye Legendy Show. K vidění budou také vozy s alternativními pohony, které pojedou svůj vlastní závod v rámci 3. New Energies Rallye Český Krumlov. Na okruhovém testu tak uvidíte například elektromobil Porsche 911, Seat Leon na CNG nebo hybridní Toyotu Auris.

Velké finále 42. Rallye Český Krumlov 2014 obstarají v sobotu odpoledne dva průjezdy atraktivní rychlostní zkouškou Lipno. Pro fanoušky jsou přímo v Lipně nad Vltavou připravena hned čtyři divácká místa i dostatečná kapacita pro parkující vozidla. Všechny tipy pro diváky, včetně servisní zóny, jsou dostupné pěšky, na vrchol Kramolína ke Stezce korunami stromů ale můžete vyjet i lanovkou.

„Kdo nebyl v Krumlově na vyhlášení, o hodně přišel!“ Takové ohlasy často zaznívají nejen z úst samotných jezdců, ale také fanoušků. Slavnostní udílení cen těm nejúspěšnějším v krumlovské Jelení zahradě přímo pod zámkem má každoročně neopakovatelnou atmosféru. Kdo ji chce prožít na vlastní kůži, ať přijde v sobotu do ‚Jelenky‘ už po čtvrté hodině odpolední, kdy začnou na cílovou rampu přijíždět závodní stroje z poslední rychlostní zkoušky. Další program pak bude navazovat.

Rallye Český Krumlov se v letošním roce uskuteční jako součást FIA European Rally Trophy s koeficientem 3, zároveň je druhým podnikem Mediasport Mezinárodního mistrovství České republiky v rally a premiérovým závodem národního šampionátu historických automobilů. Oba domácí seriály zaštiťuje Autoklub ČR.

Veškeré informace o 42. Rallye Český Krumlov 2014, včetně podrobných časových harmonogramů, najdete v oficiálním programu nebo na webu www.rallyekrumlov.cz, kde se budou v průběhu soutěže objevovat čerstvé aktuality.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!