Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
1. 5. 2014 00:15 − 6378× − 61

Boj o celkové umístění až na powerstage není mrtev

Myšlenka jak divácky "zatraktivnit" MS tím, že by se na závěrečné zkoušce posádky utkaly o pořadí, není stále mrtev…

Jak jsme vás již informovali v minulosti, jedním z nápadů, které by měly Mistrovství světa v rally více divácky zatraktivnit, ponechme na hodnocení každého z čtenářů, zda-li tomu tak skutečně je, je myšlenka toho, že na powerstage by se jezdci utkávali o celkové pořadí v soutěži. První by bojoval o udržení svého umístění se druhým, třetí se čtvrtým o bronzový post a tak dále. Jak informoval server autosport.com nápad je opět tématem diskuzí a finální rozhodnutí by mělo padnout v září. Jak dále uvedl, právě tahle myšlenka byla hlavním tématem setkání mezi výrobci a promotérem MS, které proběhlo minulý týden.


Boj o pořadí by zajistil i hod kostkami, který by byl divákovi také srozumitelný…

Pro rekapitulaci si připomeňme, že tento nápad pracuje s tím, že by předcházející dny soutěže byly jen takovým prologem, který určí pozice pro závěrečnou zkoušku, kde by se rozhodlo o všem a důvodem, proč vůbec někdo s touto myšlenkou přišel bylo to, aby se zatraktivnila nedělní etapa soutěží. "V současné chvíli jde o otevřenou debatu, ale záměrem je zvýšit dramatičnost a přidat na atraktivitě rozhodujícímu momentu každé rally. Zároveň také vytvořit rozhodující moment pro média, která nás dostane na novou úroveň mezi diváky," uvedl Oliver Ciesla, šéf promotéra MS a pokračuje, "jednáme s každou ze zúčastněných stran s cílem najít způsob, jak by byl tenhle formát vymyšlen tak, aby naplnil požadavky těch, kteří tvoří MS v rally. Požadavek publika, aby bylo více akce a současně to udělat férově v očích účastníků."

Oliver Ciesla dále uvedl, že změna nepřijde před startem nové sezóny: "Záměrem je změnit to pro příští rok. Je to kreativní proces s cílem najít řešení. Bereme v potaz názory všech stran a následně se budeme snažit je přetransformovat a zapracovat do současného formátu. Neočekáváme, že by tyto změny přišly před Monte Carlem 2015," doplil Ciesla. "Všechny návrhy musí být hotovy do zářijového jednání Světové rady motorsportu. Poté budeme v pozici, abychom některé ze změn mohli zveřejnit. Ale pro některé podniky na začátku sezóny 2015 mohou být změny příliš rychlé, proto nevylučujeme přechodné období."


… či klasické losování, které by nabídlo ještě větší drama…

Jedním z těch, kdo s nápadem o boj o umístění až na poslední zkoušce přišli, byl Jost Capito a ten si za ním stojí i nadále: "Stále si stojíme za návrhem, který jsme udělali, tedy dva dlouhé dny soutěže následované nedělí se závěrečným rozstřelem o umístění v TOP 10, kde by na jedné zkoušce jezdci mohli získat či ztratit svou pozici. Tohle může být přenášeno hodinovým televizním pořadem, který by pochopil každý a byl by vzrušující pro diváky. Pro výrobce je také důležité, že takovýto typ přenosu by byl byl srozumitelný i člověku, který není velkým fanouškem rally – pomohlo by ho to k soutěžím přilákat," uzavírá Jost Capito.

Komentářů celkem: 61
5. 5. 2014 23:21
0 0
asi budu považován za momentálně zaostalýho, ale já v tom tu jednoduchou srozumitelnost prostě nevidím a nevidím smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!