Petr Pančocha - eWRC.cz
13. 1. 2006 00:00 − 5354× − 42

Závodní vozy aneb Picasso by koukal

Jozef Žubor, který je velkým fanouškem rally, má netradičního koníčka.

Pan Jozef Žubor, který je velkým fanouškem rally, má velmi netradičního koníčka – kreslení soutěžních speciálů. Přestože jsou kresby pana Žubora k vidění i jinde na webu, jejich autor nám ochotně sdělil řadu zajímavostí spojených s tímto koníčkem a souhlasil se zveřejněním několika skic na stránkách ewrc.cz. Děkujeme.

Patřím do velké rodiny fanoušků rally. Automobilové soutěže sleduju již od dětství a současně s tím mám i jeden velký koníček – kreslení soutěžních vozů. Auta jsem si kreslil již od malička, nyní jsem vyměnil papír a tužku za monitor a myš. Své kresby vytvářím v programu Malování. Vím, že existují mnohem kvalitnější grafické programy, ale mně práce v tomto programu naprosto vyhovuje.

Původně jsem bydlel společně s rodiči na Slovensku ve Slovenském Ráji, kde se dříve jezdily Rallye Tatry. Tam se mi poprvé podlomily kolena, když jsem spatřil Škodu 130RS, 200RS či Hubáčkovu Alpinku. Do té doby jsem neviděl nic krásnějšího – bylo to jako spatřit UFO. Po soutěži jsem spotřeboval obrovské množství papíru, na který jsem si auta kreslil. Kupoval jsem si všechny dostupné motoristické časopisy a měl jsem kompletní ročníky. Prostě jsem to "žral" a mám to rád dodnes.

Vrátím-li se ke kreslení na počítači, tak jedna skica mi trvá tak dvě hodiny. Potom si s obrázkem hraju tak týden podle toho, jak mě to baví. Soutěžní speciály se kreslí mnohem hůře než civilní auta. Jsou na nich reklamy, se kterými je nutno si vyhrát. Stínování karoserie je také velmi časově náročné, ale koníček je koníček.

Zdravím všechny fanoušky rally a přikládám několik kreseb. Jozef Žubor

Komentářů celkem: 42
Anonym IP:62.168.45.90
29. 8. 2006 16:47
0 0
Nikoho nepodezřívam ale uplne stejne šablony na takove kresleni jsou ke stahnuti na netu http://www.tuning-magazine.cz kliknete na virtual tuning a tam sou takzvane perovky obcas se vsak zameni za jine a starsi tak nenavratne mizi...
Anonym IP:85.135.152.97
4. 9. 2006 07:51
0 0
Zdravím,poctivo to kreslím,nepodvádzam,načo,čo by som z toho mal.Tie perovky,som už tiež videl,je to určené pre fandov tuningu.Jozef Žubor.
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!