Fiesta R1-Cup: Rallye jezdci na SlovakiaRing s Fiestama

Vytrvalostní 3hodinovka na Slovakia Ringu 19. 5. 2014 a rallye jezdci S+Š+S+T jako kapitáni teamů.

Vytrvalostní okruhové závody na českých i zahraničních autodromech a speciály Ford Fiesta R1 budou i v roce 2014 patřit k sobě. Hned na čtyřech tratích se mohou jezdci utkat v rámci vytrvalostní 3 hodinovky. A aby tyto závody byly pro účastníky možná ještě o trochu zajímavější, připravil ARFordSPORT Plzeň pro první závod na SlovakiaRing 19.5 2014 zajímavou nabídku. Pro čtyři své speciály Ford Fiesta R1 se stanou kapitány a zároveň také závodníky čtyři známá jména z naší rallye scény. Čtveřice pod zkratkou S+Š+S+T je konkrétně Martin Semerád, Honza Šlehofer, Viktor Szabo a Karel Trojan. A závodníky v jejich teamech se můžete stát také vy…k dispozici je celkem 6 volných míst na pronájem. Stačí se jen rozhodnout, přihlásit se a porovnat své schopnosti na slovenském autodromu přímo za volantem Fiesty R1 nejen s konkurencí,ale i se zkušenými závodníky.

A jak bude závod probíhat? Připraveno je 5 shodných speciálů Ford Fiesta R1. Ve čtyřech teamech bude vždy jeden „rallye kapitán“ a 2 další jezdci. Závod se jede na 180minut a jako u všech vytrvalostních závodů i zde platí, že střídání, tankování, výměny pneu,atd. jsou součástí závodu. Každý team si může určit vlastní strategii pro střídání, takže jezdci mohou absolvovat úsek o délce 45-60 minut, nebo střídat ve stylu 2x30 minut,atd. Celkově to pro každého jezdce znamená, že absolvuje minim. 130km ostré závodní jízdy a pro celý team je to skoro 400km. Fiesta R1-Cup startuje v Divizi A+B do 2000ccm, nicméně bude hodnocen také samostatně. V rámci závodu bude startovat cca 15-20 teamů s různými speciály.Samozřejmě platí, že závod je otevřen pro všechny jezdce, tedy i pro jezdce bez jakékoliv závodní licence!

Harmonogram závodu:

V pondělí 19.5. 2014 startuje závod administrativní přejímkou v čase 14-14.40hod. Od 14.40hod pak pokračuje volným tréninkem. V tréninku si každý jezdec může jako spolujezdec vyzkoušet místo vedle kapitánů v teamu. Získá tak „základní návod“ jak se na trati skoro šestikilometrového okruhu pohybovat. Samotný závod pak startuje v 16hod. Cíl závodu je v 19hod, vyhlášení výsledků pak v 20hod. Technická specifikace Fiesta R1: kompletní info je k dispozici na www.FiestaCup.cz, takže zde uvádíme pouze základní informace. Fiesta 1,6R1 má výkon 140Ps, v provedení pro okruhy 895kg, 15“kola která budou pro okruhy obouvat pneu Nankang (semislick) a Toyo (mokré). V ceně za pronájem je kompletní zajištění akce – pronájem auta, doprava auta na akci, kompletní pneu, benzín a náplně, servis na akci – mechanik, zajištění zázemí, doprovodné auto a díly na případné mechanické opravy a také pronájem boxů. V ceně nejsou zahrnuty opravy v případě nehody.

Podmínky pro účast v teamu Fiesta R1: cena za pronájem na 60 min závodu je 13.500Kč a zahrnuje kompletní zajištění, včetně startovného. Cena za pronájem na 45 minut závodu je 9.900Kč. Termín pro uzávěrku přihlášek je 13. 5. 2014! Pokud Vás tedy zaujala možnost startovat v teamu s jedním ze zkušených jezdců a chcete mít „svůj závodní team“, rádi Vám zodpovíme dotazy k pronájmu na akci SlovakiaRing-3hodinovka 19.5 2014 na našem mailu info@fiestacup.cz!

Autor článku si nepřeje, aby byl článek komentován

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!