Rally Argentina se blíží, tým Hyundai finišuje s přípravami

Dva vozy Hyundai i20 WRC se zúčastní pátého podniku seriálu WRC v Argentině, za volant usednou Thierry Neuville a Dani Sordo.

Dva vozy Hyundai i20 WRC se zúčastní pátého podniku seriálu WRC v Argentině, za volant usednou Thierry Neuville a Dani Sordo. Již v březnu tým testoval vozy v Portugalsku, aby co nejvěrněji simuloval podmínky Jižní Ameriky.

Po zisku prvního etapového vítězství v rámci FIA World Rally Championship v Portugalské rallye se tým Hyundai Motor Sport přesouvá do Jižní Ameriky na Argentinskou rallye. Do celkově pátého podniku sezóny nasadí tým se sídlem v německém Alzenau dva vozy. Na start se postaví posádky ve složení Thierry Neuville se spolujezdcem Nicolasem Gilsoulem a španělský jezdec Dani Sordo se spolujezdcem Marcem Martím.

Argentinská rallye je charakteristická měsíční krajinou, měkkými, písčitými a šotolinovými cestami, stejně jako těmi nejdivočejšími fanoušky na světě. Pro mladý tým Hyundai představuje jihoamerická zastávka další výzvu, na kterou se připravoval v severním Portugalsku, kde panují podobné podmínky.

“Rally Argentina pro nás představuje novou výzvu. Je jisté, že je před námi další velmi těžká zkouška. Místní počasí je jen velmi těžko předvídatelné, může být horko a sucho, stejně jako mlha, déšť a bláto. Samostatnou kapitolou jsou fanoušci, kteří jsou snad nejvášnivější na světě. Rádi bychom předvedli dobrý výkon, kterým získáme další zkušenosti pro vývoj našeho speciálu i20 WRC,” poznamenal týmový šéf Michel Nandan

Letošní ročník bude v pořadí třetím vystoupením Thierry Neuvilla v Argentině. Na předchozích dvou si belgický jezdec nevedl špatně. “Rally Argentina je docela náročná jak pro vozy, tak pro řidiče. Je zde mnoho zrádných míst s vodními plochami, kde musíte pečlivě sledovat svou rychlost, spousta skrytých kamenů, které mohou poškodit auto. Argentina je celkově velmi specifickou událostí i díky skvělým fanouškům a fantastickou atmosférou. Velmi se těším. Máme za sebou testy v Portugalsku a myslím, že jsme na rallye všichni dobře připraveni,” uvedl Neuville.

Argentinská rallye se pojede v horách kolem města Córdoba a startuje ve čtvrtek 8. května ve Villa Carlos Paz. Celkem jezdci absolvují 14 etap, z nichž sedm se dvakrát zopakuje a celkem najedou přes čtyři sta kilometrů.

Komentářů celkem: 2
10. 5. 2014 08:021
0 0
:-( kdyby někdo nazval vrchařskou premii na Giru, nebo Tour, závodem do vrchu, nebo rychlostní prémii označil za rychlostní zkoušku, tak by s ním pumpičky pěkně vyběhly, tak sakra proč my musíme číst takovej nesmysl, že hyundai vyhrálo nějakou etapu? nevyhrálo ani jednu, nejlépe bylo čtvrté v Mexiku a nikoli v Portugalsku, tak vyhrálo rychlostku... ty cizí (pro tovární tým a globální automobilku?) termity jsou pěkný rizoto smajlík
10. 5. 2014 08:352
0 0
Dobrej postřeh smajlík Jen nevim jestli places na spravnym hrobe, je to prostě "automaticky" přeložená tiskovka... Nicmene pro autora (překladu) by to mela byt "výzva" (tohle slovo je taky skoro všude, nejen v tiskovkách, asi nějaká náhražka za "opotřebovaný" potenciál smajlík ).
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!