V. Vintage Historic oldtimers & motorsport

V Sosnové u České Lípy se v neděli uskuteční V. Vintage Historic oldtimers & motorsport. Závod nejen historických vozidel.

V Global Assistance Racing Aréně v Sosnové u České Lípy se v neděli 11. května 2014 uskuteční závod pod názvem V. Vintage Historic oldtimers & motorsport. V rámci víkendového Jarního Sosnění tak v neděli proběhne setkání majitelů historických soutěžních a závodních automobilů s možností účasti na vloženém klubovém závodu na trati, která bude postavená na autodromu v Sosnové. Této akce se každoročně zúčastní několik desítek zajímavých sportovních vozů od historických formulí, přes okruhové a vrchařské speciály až po soutěžní vozy let minulých. Závodí se podobným systémem jako při zimní sérii MOGUL driving cupu na zcela asfaltové okruhové trati na autodromu a vozidla jsou rozdělená do čtyř kategorií dle objemu motoru. Třída 1 představuje vozidla do 1150ccm, ve třídě 2 jsou vozidla do 1600ccm, třída tři znamená vozy do 2000ccm a ve třídě 4 nad 2000ccm.

Jak je už zvykem, tak při Jarním Sosnění budou závodit i soudobé vozy při akci MOGUL driving sport. Zde se mohou zúčastnit i amatérští závodníci se sériovými či upravenými vozy, kteří budou rozděleni do čtyř kategorií dle stupně úprav a objemu motoru. Vozy do 1600ccm s OTP budou závodit ve třídě 5, s OTP nad 1600ccm ve třídě 6, bez OTP do 1600ccm ve třídě 7 a nakonec třída 8 představuje vozy nad 1600ccm bez OTP.

Uzávěrka přihlášek je 9.5.2014 a zasílat je můžete k rukám ředitele závodu pana Petra Pavláta na email: ppavlat@seznam.cz. Připomeňme, že i na tento závod mají diváci vstup zdarma. Využijte tedy příležitosti ke sledování unikátních závodních strojů na trati Global Assistance Racing Arény a přijeďte v neděli 11. května 2014 do Sosnové u České Lípy.

Více o sportovních akcích a kurzech bezpečné i sportovní jízdy najdete na stránkách www.autodrom.cz

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!