Ondřej Plšek - eWRC.cz
9. 5. 2014 18:02 − 2353× − 1

Volkswagen vládne Argentině

Dnes odjeli jezdci již 79 měřených kilometrů, soutěž je zatím ve znamení trojice posádek německé značky.

V Argentině jsou momentálně posádky v poledním servisu, kde dávají do pořádku své vozy po projetí nejdelší zkouškou soutěže – skoro 52 kilometrů dlouhou Ascochinga to Agua de Oro. Zde byl Jari-Matti Latvala o deset sekund rychlejší než do té doby vedoucí Sebastien Ogier a posunul se tak do čela soutěže. Ogier sice vyhrál první páteční rychlostní zkoušku, ale na Ascochinga to Agua de Oro čistil ostatním trať a vedení neudržel.

Na třetím místě je zatím Andreas Mikkelsen, který měl druhou polovinu rychlostní zkoušky potíže s posilovačem řízení. Čtvrtý Thierry Neuville si stěžoval na přilnavost své i20 WRC, naopak pátý Kris Meeke byl s chováním své DS3 WRC velmi spokojen.


Foto: Twitter@voiceofrally

Pěkné šesté místo patří Martinu Prokopovi, jeho ztráta ale činí již přes dvě minuty a na záda mu dýchá Elfyn Evans. V soutěži zatím pokračuje i Robert Kubica, který před rally samotnou sliboval, že chce zlepšit svou dosud nepříliš úspěšnou bilanci.

Hodně jezdců přitom mělo v pátek velké problémy. Mikko Hirvonen trefil v RZ2 zídku a v dnešní etapě již nepokračuje. Mads Ostberg urazil na své voze levé přední kolo, Dani Sordo měl zase potíže s turbem na dvou rychlostních zkouškách ztratil dvanáct minut.

Největší havárie dne potkala Ott Tänaka, když svou Fiestu zdemoloval na stejném místě, kde havaroval i Mads Ostberg.

Kompletní výsledky Rally Argentina najdete jako vždy na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 1
9. 5. 2014 19:311
0 0
Čau, opravte si prosím to chybějící S ve slově Volkswagen v nadpisu. Pak mě smázněte. Dík smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!