9. 5. 2014 21:00 − 2314× − 0

Auto Sport Kopelent na Podrbrdské Rallye 2014

Nebude chybět ani tým Auto Sport Kopelent, který se zůčasnil i předchozích ročníků.

V termínu od 9. do 10. května se uskuteční již III. ročník Podbrdské Rallye Legend, která je určena hlavně pro historické automobily, ale i pro automobily třídy A1 do 1400 ccm. Nebude chybět ani tým Auto Sport Kopelent, který se zůčasnil i předchozích ročníků. Letos nasadíme hned tři vozy: dvě Škody Felicie Kit Car ve třídě A1 a legendární Škodu 130 RS ve třídě H3. Se Škodou Felicia Kit Car, kterou mohli diváci vidět i loni odstartuje Ladislav Kopelent a Zdeněk Chýnovský, s druhou Felicií Kit Car Martin a Petr Kopelentové a posádku Škody 130 RS bude tvořit Ladislav Kopelent s Liborem Peprným, kteří tento vůz představili loni na podzim v závodě na Čínově.

V loňském roce nás velmi potrápil déšť při startu s Felicií Kit Car vzhledem k absenci mokrých pneumatik. Letos jsme pořídil nové, 18“ obutí, ale opět jen slicky, tak věříme ve slunčené počasí, i když to zatím vypadá, že by měly být dešťové přeháňky. Minimálně odpadnou starosti s výběrem pneumatik. :-)

Zdeněk Chýnovský dodává: „ V loňském roce jsem měl možnost usednout na místo spolujezdce a trať v okolí Sedliště se mi líbila. Bohužel jsme neměli správné pneumatiky, tak auto dokázalo hrabat i na čtvrtý rychlostní stupeň, všude byla spousta vody, a při brždění se zase naopak blokovala kola. Proto bych byl rád, aby o víkendu vyšlo pěkné počasí a my se hezky svezli. Původní rychlostní zkouška, která se jela loni sice byla zkrácena o rychlý úsek v lese, ale to nevadí, protože zůstal zbytek, který se mi líbil. Těším se, jak bude vypadat nová rychlostní zkouška, která bude mít start a cíl u obce Přešín“.

Pořadatel si pro posádky připravil trať o celkové délce 93,60 km, na které se bude nacházet osm rychlostních zkoušek, které budou čítat 63,02 km.

V pátek nás čekají administrativní a technické přejímky v areálu Penzionu Zahrádka v Sedlišti a poté seznamovací jízdy. O den později bude start závodu, který je naplánován v 8:30 hodin. Doufáme, že si závod užijeme a dokončíme bez problémů.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!