Ondřej Plšek - eWRC.cz
9. 5. 2014 22:03 − 1971× − 0

Latvala a Ogier bojují o první místo

Jen šest jezdců s vozy WRC přestálo nástrahy první etapy Argentinské rally.

Jari-Matti Latvala je po první etapě vedoucím jezdcem Rally Argentina. Mimořádně mu totiž sedla rychlostní zkouška Ascochinga – Agua de Oro o délce 52 kilometrů, na dvou průjezdech zde totiž nadělil nyní druhému Sebastienu Ogierovi 28 sekund. Finský jezdec tak využil faktu, že jeho týmový kolega si stěžoval na chování vozu, který dle něj byl příliš přetáčivý. Oba piloty tak po pátku dělí necelých sedmnáct sekund a vzdálili se zbytku startovního pole.

Ale ani tovární tým Volkswagen nezvládl první etapu bez ztráty kytičky. Andrease Mikkelsena zastavila na páté erzetě technická porucha a byl nucen své Polo WRC odstavit. A na stejném měřeném testu byl konec i pro Thierry Neuvilla, etapu nedokončil ani Dani Sordo. Cesta do Argentiny tak pro Hyundai nedopadla nejlépe. Celkem nedokončilo páteční etapu pět vozů WRC, již dopoledne byl po haváriích konec pro Mikko Hirvonena a Madse Ostberga.

Na třetí místo se tak posunul Kris Meeke, pro kterého to je první start v Argentině v rámci mistrovství světa. Jeho ztráta činí 50 sekund na druhého Ogiera, za Britem je pak propastná mezera skoro tří minut. Tím čtvrtým jezdcem v pořadí je Elfyn Evans, který stejně jako krajan Meeke zde startuje poprvé.

Na pátém místě je nyní Robert Kubica, když oproti předchozím soutěžím trochu zvolnil a vyvaroval se tak větším problémům. Přitom má na dosah Evanse, který je jen o dvě desetiny sekundy rychlejší. Z šestého místa pak sleduje dění značkových kolegů Martin Prokop.

Hodnocení WRC2 vévodí Nasser Al-Attiyah před Jurijem Protasovem. Páteční etapu dokončilo bez využití Rally2 jen 18 posádek.

Sobotní etapa startuje v 13:33 středoevropského letního času.

Kompletní výsledky Rally Argentina najdete jako vždy na serveru eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!