Zuzana Eliášová - eWRC.cz
13. 5. 2014 14:30 − 2024× − 0

Dunovský se vrátil Krumlovem

Václav Dunovský se po závodní pauze vrátil do rallyového tempa. Zvolil k tomu svou oblíbenou soutěž Rallye Český Krumlov.

Václav Dunovský se po závodní pauze vrátil do rallyového tempa. Zvolil k tomu svou oblíbenou soutěž Rallye Český Krumlov, kde se znovu představil se spolujezdcem Jiřím Strossem a nově s Citroënem C2 R2 Max.

„Krumlov máme s Jirkou velmi rádi, a proto jsme dělali maximum pro to, abychom mohli do letošního 42. ročníku odstartovat a užít si tak jedny z nejhezčích RZ u nás. Díky týmu Sparrow se povedlo realizovat variantu s vozem Citroen C2 R2 Max, který ovšem po havárii na Slovensku procházel velkou údržbou a hotový byl doslova pár hodin před startem. Takže první metry jsme odjeli až na shakedownu, “ přibližuje situaci před samotnou rally poděbradský pilot Václav Dunovský.

Ačkoli se Dunovský s vozem a novými evropskými pneumatikami Pirelli teprve seznamoval v průběhu rychlostních zkoušek, dařilo se mu zajíždět kvalitní časy. Jediné, co rozlaďovalo jeho dobrou náladu, byly předpisy ohledně řezání pneumatik: „Samozřejmě, vzhledem k podmínkám a vyhlášenému mokrému závodu jsme některé pneu prořezali, nicméně na dalších soutěžích, pokud bude sucho a dokud nebude mokrý závod vyhlášen, tyto pneu nemůžeme vézt ani jako rezervu, natož na nich jet. A co tedy musíme? Nakupovat další a další a čekat, kdy které použijeme a kdy nás kdo nechá co dojet. To mi tedy opravdu nepřipadá příliš ekonomické.“

V první sekci druhé soutěže MMČR 2014 se Dunovskému se Strossem dařilo udržovat kontakt s nejlepšími závodníky ze třídy 6, avšak již před servisem po RZ 4 se začaly projevovat problémy s motorem. „V servisní zóně po RZ 4 se mechanici pokusili něco udělat, ale bohužel, od následující RZ se problémy horšily, motor začal vynechávat, už vůbec nešel vytočit do patřičných otáček, takže RZ 6 jsme víceméně jen projeli. Na přejezdu jsme vše konzultovali se servisní zónou a dostali povel k pokračování a snaze se dostat do velkého nočního servisu. Od startu poslední noční RZ 7 ale bylo jasné, že to se nám asi nepovede a také, zhruba ve třetině RZ, se motor zastavil úplně,“ komentuje Dunovský.

Působení Dunovského se Strossem v soutěži nebylo příliš dlouhé, i přesto posádka hodnotí soutěž pozitivně a s nadějí vidiny lepších výsledků při dalších příležitostech. „V Krumlově to bylo moc příjemné, pořadatelé byli vřelí, z vozu mám dobrý pocit a hlavně jsem po devíti měsících konečně seděl za volantem soutěžáku. Moc děkujeme našim partnerům a všem, kdo nám se zabezpečením sezóny pomáhají. A samozřejmě našim fanouškům za velkou podporu. Těšíme se na další závody, kde chceme bojovat se všemi rychlými kluky ve třídě,“ uzavírá v pozitivním duchu Václav Dunovský 42. Rallye Český Krumlov 2014.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!