13. 5. 2014 15:33 − 3010× − 0

Těžké a tradiční tratě klatovských soutěží jsou odhaleny

Také na Rallye Šumava budou moci závodníci nižších tříd použít loňské specifikace pneumatik.

Již v pátek odpoledne odstartují z klatovského náměstí Míru účastníci 23. Historic Vltava Rallye a 49. Rallye Šumava Klatovy a vydají se vstříc třinácti rychlostním zkouškám, které na závodníky čekají. Do jihozápadních Čech se ale týmy začnou ze všech koutů Evropy sjíždět už v průběhu týdne, posádky totiž musí absolvovat seznamovací jízdy s tratí, vybraní jezdci se předvedou i při čtvrtečním slavnostním představení. Další informace k soutěži se průběžně objevují i na klubových stránkách www.pamk.cz .

Víc jak 160 náročných kilometrů rychlostních zkoušek čeká na všechny piloty a spolujezdce, kteří se zúčastní letošních klatovských soutěží. Trať již byla v plné kráse představena veřejnosti, proto se s ní teď můžeme stručně seznámit. Již tradičně se ze startovní rampy vozy nejprve vydají k okruhové zkoušce umístěné v těsné blízkosti Klatov, která se letos opět pojede na tři kola a která vždy přiláká velké množství fanoušků zejména k zatáčce zvané „špic“. V rámci pátečního programu pak posádky absolvují též rychlostní zkoušky Buková – Kdyně a Hodousice – Víteň, z nichž každou pojedou dvakrát. Zkouška Buková – Kdyně je oblíbená zejména díky závěrečným serpentinám z Korábu ke Kdyni, při letošní patnáctikilometrové podobě testu ale diváky mohou zaujmout i zajímavé úseky okolo Slavíkovic a Úsilova, kde jsou pro ně připravena další dvě přehledná divácká místa. Test Hodousice –Víteň začíná zatáčkovitým stoupáním na Blata, odkud čeká na posádky rychlé lesní klesání k Opálce. Atraktivnější pro návštěvníky ale budou pasáže po úzkých cestách mezi loukami ve druhé polovině zkoušky doplněné o dvě divácká místa, z nichž si zejména klikaté křižování silnice Strážov – Dešenice jistě najde své příznivce.

Sobotní etapa má na programu čtveřici rychlostních zkoušek, z nichž každá se opět jede dvakrát. Den zahajuje test Pohorsko – Víska, jehož trasu mnohé posádky dobře znají z minulých let. Diváci si na něm najdou svá místa především v úvodních kilometrech okolo Strašína. Poté se posádky vydají na úzké cestičky vedené od Malenic do Záhoří, kde se nedaleko Lštění ve výšce téměř 900 m n.m. dotknou nejvyššího místa své tratě a kde je na tradičním diváckém místě bude jistě očekávat také velké množství fanoušků. Ti ale najdou cestu i do Zálezel, kde budou také spokojeni s volbou technické pasáže na kraji obce. Třetí ze sobotních rychlostních zkoušek je bohužel z větší části divákům nepřístupná, diváci si ale o to více mohou užít poslední erzetu v každé sekci. Ta vede z Lipové Lhoty do Čejkov a nabízí v Tedražicích hned několik míst, které jsou velmi atraktivní pro diváky.

„Snažili jsme se opět fanouškům i jezdcům připravit co nejzajímavější tratě a věříme, že si k nám najdou cestu v hojném počtu,“ říká ředitel klatovských soutěží Jiří Valenta. „Letos jsme pro ně připravili i několik novinek. Čeká je tištěný průvodce po rally v přehledném formátu A4, v něm najdou podrobné mapy i mnoho dalších informací a zajímavostí. Součástí publikace je i kupón pro tipovací soutěž s hodnotnými cenami či informace o fotosoutěži, kterou letos vypisujeme. Letos pro diváky chystáme i rozsáhlý program v janovické servisní zóně a samozřejmě i čtvrteční večerní slavnostní představení vybraných posádek, které uzavře špičkový ohňostroj.“ Zkrátka, v Klatovech je každým dnem více znát blízkost startu 23. Historic Vltava Rallye a 49. Rallye Šumava Klatovy. Město již dýchá soutěžáckou atmosférou a organizátoři věří, že příjemné pocity budou i letos u všech návštěvníků rallye převládat.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!