V Sosnové závodili mladíci i veteráni

Akce pod názvem V. Vintage Historic oldtimers & motorsport bavila v neděli diváky i samotné účastníky na autodromu v Sosnové.

Diváci si o uplynulé neděli vychutnávali vůni benzínu a smyky v Global Assistance Racing Aréně v Sosnové u České Lípy, kde se uskutečnilo setkání a závod majitelů historických závodních automobilů pod názvem V. Vintage Historic oldtimers & motorsport. Na známé trati autodromu před zraky diváků se ale závodilo i se soudobými vozy při MOGUL driving sport, tedy při závodě pro amatérské jezdce všech kategorií. Závodníci i diváci si v neděli v Sosnové užili příjemného jarního počasí. Trať sice zkropilo několik málo kapek deště, ale rozhodně se nejednalo o mokrý závod, a tak se mohly divákům předvést i historické formule, které v kontaktním závodě předváděly, jak se s monoposty závodilo před lety.

Mezi historickými automobily při V. Vintage Historic oldtimers & motorsport byl nejrychlejším závodníkem Leoš Hradil s krásnou a velmi rychlou Škodou 1000 MB, který trať v Sosnové zná velmi dobře z účasti na závodech MOGUL driving cupu. Hradil samozřejmě zvítězil i ve své třídě 2. Za ním se v absolutním pořadí umístil Miloš Lang s Fordem Escort Mk II, ten ovládl třídu 3. BMW E21 Ladislava Hubálka skončilo na třetím místě absolutně a první ve třídě 4. Třídu 1 ovládl Jiří Hanilec se Škodou 1000 MB. Všem historikům gratulujeme a věříme, že se jim sosnovské závodění líbilo a budeme je moci přivítat při dalších akcích na autodromu v Sosnové u České Lípy.

Soudobé vozy při závodě MOGUL driving sport si na trati nedarovaly ani vteřinu. Závodilo se velmi zostra, ale bez vážnějších ztrát na materiálu. Na startu se sešla velmi pestrá směsice vozů a tomu odpovídalo i pořadí na pomyslné bedně absolutní klasifikace. Rybník všem účastníkům tentokrát vypálil jezdec Jan Rieger s monopostem Forim Honda, který s devítistovkovým motorem z motocyklu a pohonem zadních kol ukazoval všem ostatním záda. Zvítězil ve třídě 7 a nechal za sebou v absolutním pořadí rallycrossový speciál Peugeot 206 Jakuba Bittmana, vítěze třídy 8. Třetí absolutně a druhý ve třídě 8 skončil mladý, ale stále rychlejší Petr Semerád s rallyovým Mitsubishi Lancer EVO IX. Stupně vítězů tak nabídly i velmi zajímavé srovnání různých koncepcí závodních vozů. Ve třídě 6 zvítězil při nedělním závodě MOGUL driving sport Jan Pohl se Subaru Impreza a třídu 5 ovládl Vratislav Buchar s Citroënem Saxo VTS 16V.

Taková byla minulá neděle v Global Assistance Racing Aréně. Diváci využili vstup zdarma na tribuny autodromu, a občerstvení přímo v servisní zóně. Účastníci závodu pak bezproblémovou organizaci a online výsledkový servis. Vzhledem k nižšímu počtu účastníků zůstal na závěr programu čas i na volné ježdění na autodromu, jehož mnozí z účastníků využili. Přijeďte příště i vy na některý ze závodů v Sosnové. Rádi vás zde přivítáme.

Kompletní výsledky závodu najdete na: http://mdc.ms-free.net/sosneni/ a více o sportovních akcích a kurzech bezpečné i sportovní jízdy najdete na stránkách www.autodrom.cz

Více fotografií z akce ZDE:

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!