Českokrumlovská premiéra Fars Racing teamu

Zlínská posádka se na náročnou trať vydala s vozem Renault clio sport třídy 8.

Druhým podnikem a vůbec prvním v rámci MMČR na našem území, byla úvodní májový víkend jedna z nejstarších soutěží v republice tradiční Rally Český Krumlov. Premiérový start na nádherných, ovšem rovněž velice náročných tratích ztížených navíc záludnostmi počasí, si v okolí Krumlova odbyla posádka zlínského týmu Fars racing Adam Fabrika a Jan Kubala.

Zlínská posádka se na náročnou trať vydala s vozem Renault clio sport třídy 8 a s odhodláním odčinit neúspěch v podobě odstoupení na Valašské Rally pro technickou závadu. ,,Našim hlavním úkolem bylo po smolném odstoupení na Valašce spatřit cíl této náročné ale nádherné soutěže," začal své povídání pilot závodního clia Adam Fabrika, pro kterého je ale i letos prioritou spíše seriál Sprintrally. ,, Krumlovská soutěž je opravdu nádherná, takže jsem s povděkem přivítal možnost zde poprvé startovat. Cílem bylo především sbírání dalších cenných zkušeností ve dvoudenních soutěžích, což se i přes počáteční trápení s autem nakonec podařilo, " oddechl si zlínský pilot, jenž si během soutěže zvykal kromě stále ne příliš poznané soutěžní techniky rovněž na nového spolujezdce Jana Kubalu. ,, Chvíli to sice trvalo, ovšem nakonec jsme i našli společnou řeč jihočeskou soutěž si i přes trápení s technikou a hodně uklouzanou tratí opravdu užili, " byl po soutěži spokojený Adam..

Pro spolujezdce Jana Kubalu byla krumlovská soutěž premiérou ve velkém mistráku, takže jej před startem přemohla lehká nervozita. ,, V závodním autě jsem seděl po delší době, takže chvíli trvalo, než jsme si na sebe oba zvykli. Jsem každopádně rád, že mě Adam pro Krumlov oslovil. Vůbec jsem si totiž nedokázal představit, že budu moci na sedadle spolujezdce absolvovat třeba kultovní zkoušku Malonty. Škoda jen, že právě na této zkoušce nás auto přestalo poslouchat. Kluci v servisu mu ale večer domluvili, takže se v sobotu mohlo pokračovat, " oddechl si Adamův nový mitfára. ,, Posbírali jsme oba spoustu cenných zkušeností především co se rozpisu týče a navíc třešničkou na dortu bylo dokončení této náročné soutěže na třetím místě ve skupině," pravil po soutěži s nadšením nadmíru spokojený Honza.

Adam se v loňské sezóně účastnil především jednodenních soutěží, takže se nabízí otázka, zda start v Krumlově byl pouze ojedinělou záležitostí. ,, Samozřejmě bychom se rádi zúčastnili co nejvíce soutěží ve velkém mistráku a dále zde sbírali cenné zkušenosti. Vše je ale stále otevřené, neboť samozřejmě bude záviset jak jinak než na financích. Prioritou každopádně zůstávají i nadále sprinty, " prozradil Adam, jehož budeme moci spatřit již za čtrnáct dní při domácím Rallysprintu Kopná.

Závěrem ještě Adam poděkoval mechanikům v servisu a také partnerům jeho týmu. ,, Děkuji všem, kteří nám pomohli a podpořili nás při naší úspěšné jihočeské misi. Věřím, že se jim odvděčíme nějakým pěkným výsledkem třeba již na domácí Kopné," vyhlíží dobrý výsledek na domácí půdě Adam Fabrika.

Komentářů celkem: 2
14. 5. 2014 09:11
0 0
Chyba se vloudila..na prvni fotce je Marta Danhelova...ne Adam smajlík chyba uz nastala ve fotogalerii Tomase Kani!
14. 5. 2014 09:52
0 0
Smazána, dobrý překlep smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!