Randy historicracing klub na rally Český Krumlov 2014

O prvním květnovém víkendu se na budějovickém výstavišti sešly posádky k 42. Rally Český Krumlov.

O prvním květnovém víkendu se na budějovickém výstavišti sešly posádky k 42. Rally Český Krumlov. Kromě soudobých automobilů zde startovaly také soutěžní jezdci historického mistrovství, mezi kterými byly též dvě dvojice Randy historicracing klubu. Se startovním číslem 87 vyrážela na trať Škoda 110 s bratry Michalem a Jirkou Nedbalovými a s 88 to byl Renault 5 Alpine s Filipem Randýskem a Honzou Mikulíkem.

Už páteční etapa jasně ukázala, že Krumlov je jednou z nejtěžších soutěží u nás a tak pole historiků hodně prořídlo. Naštěstí naše posádky nefigurovaly v seznamu odstoupených, i když Filip s Honzou absolvovali druhý průjezd RZ Ján jen na třetí rychlostní stupeň. Závadu se v servisu podařilo opravit a kluci mohli pokračovat i v sobotu.

V druhé etapě obtížnost tratí ještě zvýšila padající voda a na květen nezvykle nízké teploty. Při prvním průjezdu RZ Malonty postihl bratrské duo defekt přední pneumatiky, takže si kluci zažili pár horkých. Druhá posádka s Alpinkou se s ranní rundou RZ popasovala bez problémů a Filip s Honzou se blýskli pěkným časem na druhém průjezdu RZ Kohout. V poslední sekci čekaly posádky historiků dvě dlouhé RZ a to Malonty a závěrečné Lipno. Na těchto zkouškách už naše posádky nepostihlo nic zásadního a všichni z Randy historic racing klubu si tak mohli vychutnat cílový ceremoniál v Jelení zahradě pod krumlovským zámkem.

No a jak dopadly výsledky několikadenního snažení? Michal s Jirkou dovezli svou Škodověnku po babičce na 12.místě mezi historiky a třetí místo brali v rámci kategorie II. Filipa s Honzou dovezl jejich Renault na 14.místě mezi historiky a v kategorii III brali kluci poháry za vítězství.

Na závěr ještě tradiční zhodnocení soutěže z pohledu posádek:

Michal Nedbal: V Českém Krumlově jsem startoval poprvé a vždy jsem se na tuto soutěž těšil. Již při tréninku bylo vidět, že jsou zdejší tratě náročné hlavně pro naši techniku. První sekci jsme projeli bez větších problémů a těšili jsme se na druhou etapu a hlavně na Malonty. To jsme ještě nevěděli, že se tam svezeme na defektu přední pneumatiky asi 7km do cíle. Po servisu jsme vyráželi do druhé sekce pro jistotu s dvěma rezervnímy koly. Velice mile mě překvapila také uklouzaná RZ Lipno. Nemyslel jsem si, že zdejší trať bude tak rychlá. Potřebovali bychom o něco delší převodovku. Soutěž jsme dokončili na prvním místě ve třídě a třetím v kategorii. Veliké poděkování patří Tomáši Macháčkovi a Lucii Petrové a taky mechanikům Randyhistoricracing klubu. Rovněž bych chtěl poděkovat sponzorům a to zejméma bratrům Bartončíkovým, kteří nás podporují od našeho prvního startu na rallysprintu Kopná v roce 2007.

Jirka Nedbal: V Krumlově jsem startoval již v roce 2010 a moje představy o náročnosti této nádherné rally, umocněné nehostinným počasím šumavských hor, jako bývá na Krumlově snad pravidlem, se vyplnily. Pro auto jako i pro mého bráchu, se kterým jsem si díky loňskému hostování u Tomáše Macháčka sedl společně do auta asi po roce a půl, to bylo úplně něco nového. K závodu jsme přistupovali možná až se zbytečným respektem, ale o to více si cením toho, že jsme se mohli radovat z úspěšného absolvování této soutěže v sobotní podvečer v Jelení zahradě, co byl náš hlavní cíl. Nebýt sobotního rána, kdy jsme po chaotickém příjezdu na první rychlostku obdrželi snad největší penalizaci za pozdní příjezd v kariéře. Kromě tohoto se snad za předvedený výkon nemusíme stydět a můžeme být rádi za zkušenosti, kterých se nám za tento víkend dostalo a bude jen na nás, zda je v ostatních ročnících v Krumlově opět zužitkujeme. Chtěl bych poděkovat nejen organizátorům za skvěle odvedenou práci, ale také hlavně všem, kteří nás podpořili a pomohli nám zdolat tak náročný dvoudenní závod. Díky.

Filip Randýsek: Na tuhle rally jsem se už od začátku roku hodně těšil, protože je to moje první soutěž takového rozsahu a zároveň nejvzdálenější, které jsem se doposud zúčastnil.Již při najíždění nám bylo jasné, že tratě nebudou jednoduché a na Pavlíkovu vítěznou šňůru z let 1979 a 1980 s naší Alpinou asi nenavážeme. J O to více jsme se snažili podrobně zaznamenat všechny nástrahy, které na nás číhaly.Po úspěšném absolvování Valašky jsme mohli v klidu nastoupit do závodu v plném nasazení bez obav o výdrž vozu. Přejetím startovní rampy pro nás začal ten pravý adrenalin, který nám vydržel až do konce první etapy.A to i přes drobné technické problémy s řazením, díky nimž jsme se mírně propadli v pořadí. Naštěstí jsme závadu provizorně vyřešili už na přejezdu do servisní zóny a podařilo se nám dojet tak, že jsme stihli auto po dlouhém nočním servisu odevzdat do uzavřeného parkoviště.V sobotu byla celkem kosa a navíc pršelo,tak pro nás byla jasná volba pneumatik i závodního tempa, které jsme přizpůsobili našemu hlavnímu cíli- dokončení Rally Krumlov. Což se nám myslím povedlo s úspěchem v podobě pohárového ohodnocení hlavně díky zkušenostem mého spolujezdce Mikiho, který i po dojetí neskrýval svoje nadšení. :-) Na závěr bych chtěl poděkovat Dájovi, Jenckovi a Pájovi, za spolehlivost a nasazení, díky kterému vše probíhalo hladce.

Jan Mikulík: Absolvovat Rally Český Krumlov bylo mým snem už od dob, co jsem na těchto tratích měl možnost sledovat první kroky Romana Kresty s Octavií WRC a vůbec celou onu zlatou dobu WRC v Čechách. Už když jsme při najíždění RZ projížděli místy, které znám z role diváka, byl to opravdu nádherný pocit. Samotné závody jsem si moc užíval, s Filipem byla totiž v autě opět výborná zábava. Co se týče organizace, chtěl bych zde naplno říct, že z mého pohledu to byl asi nejlépe zorganizovaný závod, co jsem kdy jel. Závěrem bych chtěl za celý náš klub poděkovat pořadatelům za dobrou organizaci, našim sponzorům za finanční podporu. A v neposlední řadě také fanouškům z AK rallyfans i všem ostatním, co nás kolem trati podporovali velký dík a čau na Bohemce!!!

Další soutěží MČRHA je Rally Vltava, té se však posádky Randy historicracing klubu neúčastní. Znovu je můžete vidět až na Rally Bohemia, kde se objeví ve stejném složení jako na Krumlově.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!