Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
17. 5. 2014 11:13 − 1884× − 0

Sousa se v závěru pátku probojoval do čela

Na Azorských ostrovech pokračuje dalším závodem Mistrovství Evropy a po druhé etapě vede Bernardo Sousa před Kevinem Abbringem.

Šestým podnikem o tomto víkendu pokračuje Mistrovství Evropy v rally a účastníci se letos vydali na podruhé na ostrovy, když ty Britské tentokrát vystřídalo daleko menší souostroví Azory, kde se jede první čistě šotolinový podnik. Na startu se sešla o něco málo chudší konkurence než na předchozích soutěžích, ale diváci nebyli ochuceni o tovární tým Peugeotu, který dovezl opět dvě 208 T16. Stejně jako v minulých letech se muselo počítat s rychlými portugalskými piloty, z nichž šlo za černého koně pasovat Mouru, který přezbrojil na Fiestu R5 či Sousu s totožným modelem ve specifikaci RRC anebo Magalhãese, který nakonec usedl do 207 S2000 i když se objevovaly informace o jeho startu s novou Peugeotí technikou.

Hned od startu soutěže se do čela dostaly speciály nastupující kategorie R5, když si vítězství ve zkouškách první etapy rozdělili Breen a Kajetanowicz. Právě Severoir byl po čtvrtku ve vedení a za jeho záda se po RZ3 propracoval polský pilot Fiesty R5, který se propracoval před Abbringa s další 208 T16. Potenciál nových vozů dokazoval na čtvrté příčce i Moura, kterému změna techniky nečinila žádné problémy. Pátý byl Sousa s Fiestou RRC a první klasickou S2000 byl až šestý Magalhães. Mezi juniory se nejlépe dařilo Lefebvremu, který vedl před Immonenem a Černým.

V pátek soutěž pokračovala druhou etapou, která přinesla několik odstoupení a změny na čele rally. Nejprve havaroval Moura a stejně tak v RZ4 měl velké problémy Kajetanowicz, který nabral propastnou ztrátu a propadl se až na konec výsledkové listiny. Až do konce sekce se nic nezměnilo na čele, kde vedly Peugeoty v pořadí Breen a Abbring, třetí byl Sousa, na čtvrtou příčku se probojoval Gryazin a pátý byl Magalhães.

Až do RZ10 se v druhé páteční sekci nic na čele soutěže neměnilo, ale po této zkoušce se změnilo jméno vedoucího muže rally, jelikož Breena vyřadila technika, když mu lehce zahořela elektrika vozu a do čela se posunul Abbring. Tomu ale radost dlouho nevydržela, protože v posledním testu dne se před něj dostal Sousa, který tak na sobotu přenocoval jako vedoucí muž rally. Po RZ11 bylo pořadí tedy následující. Vedl Sousa následovaný Abbringem a tuto dvojici dělilo 16 sekund. Minutu a čtvrt nazpět byl třetí Gryazin. Čtvrtá příčka patřila z minutou ztráty na mladého Rusa Magalhãesovi, další minutu zpět byl Meireles. Šestý byl Raoux, čtyři sekundy nazpět následoval Lopes, osmý Rego ztrácel osm sekund, příliš velkou ztrátu na jezdce před sebou neměl ani Rodriguez a TOP 10 uzavřel vedoucí junior Lefebvre.

Rallye Acores po RZ 11
1.Bernardo SousaFord Fiesta RRC1:24:57,5
2.Kevin AbbringPeugeot 208 T16+6,3
3.Vasilij GryazinFord Fiesta S2000+1:31,0
4.Bruno MagalhãesPeugeot 207 S2000+2:47,7
5.Pedro MeirelesŠkoda Fabia S2000+4:20,5
6.Jean-Michel RaouxPeugeot 207 S2000+4:31,3
7.Adruzilo LopesSubari Impreza STi R4+4:35,0
8.Luís Miguel RegoMitsubishi Lancer EVO IX+4:51,6
9.Ruber RodriguezMitsubishi Lancer EVO IX R4+5:03,8
10.Stéphane LefebvrePeugeot 208 R2+5:57,2

Kompletní výsledky z SATA Rallye Acores naleznete jako vždy na eWRC-results.com.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!