20. 5. 2014 19:11 − 2167× − 0

Na Sardínii chce jet Kris Meeke opět chytře

Poté, co Kris Meeke havaroval v Mexiku i v Portugalsku, přijal pro Argentinu rozdílnou taktiku. A vyplatilo se.

Poté, co Kris Meeke havaroval v Mexiku i v Portugalsku, přijal pro Argentinu rozdílnou taktiku. A vyplatilo se. Úvodní argentinskou etapu zakončil pětatřicetiletý jezdec na 3. místě, pro zbytek soutěže se rozhodl se svým spolujezdcem Paulem Naglem pro opatrnější tempo a v cíli mohli oba, potažmo i Citroen, slavit. Z Jižní Ameriky si domů dovezl body za třetí příčku za tovární dvojicí Volkswagenu Latvala – Ogier.

"I když Sardínii trochu znám z minulosti, je stále třeba přistupovat k soutěži jako v Argentině. Získali jsme podium tím, že jsme jeli bez chyb. Rychlost bylo docela dobrá v pátek, pak jsme svoji pozici hlavně chránili, protože jsme byli trochu dál od vedoucích Ogiera a Latvaly. Máme za sebou jen pět soutěží ve své první celé sezóně, takže nemůžeme očekávat zázraky přes noc," podotýká Kris Meeke. I přes absenci zkušeností si letos vyjel už druhé pódiové umístění. V současné době je na 6. místě v hodnocení jedzců.

Na italském ostrově se Kris Meeke ukáže posedmé. S vozem WRC se ale na Sardínii objevil jen jednou, v roce 2011. To se navíc se svým Mini Cooperem spíše trápil než závodil. "Jel jsem dříve patrně asi na většině trati, některé z nich jsou v opačném směru, některé zkoušky jsou změněné a na pár jsem nikdy před tím nejel, takže začnu s čistým rozpisem," odhaluje před šestým kolem MS pilot Citroenu DS3 WRC.

Rally Italia Sardegna 2014 startuje 5. června a na posádky čeká 372 měřených kilometrů s dvěma průjezdy královskou zkouškou Monte Lerno (59,13 km).

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!