22. 5. 2014 19:31 − 3189× − 3

Autogramiáda Martina Prokopa na závodech Mustangů

V sobotu 24. května pořádá Mustnag Riders Club na Letišti Václava Havla závod ve sprintu automobilů na čtvrt míle.

V sobotu 24. května pořádá Mustnag Riders Club na Letišti Václava Havla závod ve sprintu automobilů na čtvrt míle. Akce je nazvaná 50 let Ford Mustang sprinty, neboť v dubnu oslavil Ford Mustang 50 let od zahájení prodeje.

Partnerem akce je i Ford Motor Company s.r.o. a díky tomu se na Ruzyni objeví i Martin Prokop, který vystaví svého Forda Fiestu WRC, vedle tohoto vozu Ford představí i Fiestu ST a Focuse ST. Zároveň bude možné na místě si objednat nového Mustanga 2015 z mimořádné předpremiérové várky určené pro vybrané trhy. Do regulerního prodeje půjde tato generace až na konci roku.

Samotné závody ve sprintu, ke kterým je přihlášeno 70 automobilů budou probíhat v těchto kategoriích:

COOL RACE – veterány A/B s povolenými dobovými úpravami RETRO RACE – veterány stavby a s nedobovými úpravami SQUIRREL RACE – současné vozy do maximálního počtu šesti válců FORD RACE – současné vozy s osmiválcovými atmosférickými motory do obsahu 4,950 litru MUSTANG RIDERS RACE – současné vozy s vyšším počtem válců než 8, a/nebo obsahem motoru nad 4,950 litru, a/nebo vybavené kompresorem, turbem, nitrem, atd.

Závody se budou konat na dráze 04/22. Vstup pro veřejnost je zajištěn branou z ulice K Letišti. Otevření areálu a příjezd amerických vozů od 9 hodin, kvalifikace od 10.30 h, vyhlášení výsledků v 17 hodin. Parkování pro návštěvníky s platnou vstupenkou zajištěno cca 600 m od vstupu do areálu, zastávka autobusu MHD Na Padesátníku cca 350 m od vstupu do areálu.

Vedle závodů bude i bohatý doprovodný program. Návštěvníci se mohou těšit také na výstavu vozů Ford Mustang i ostatních amerických vozů, ozvučení areálu hudbou Radia Beat, živý přenos závodů na velkoplošné LCD obrazovce, soutěž o jízdu klasickým Mustangem, stánky s občerstvením včetně proslulých hamburgerů Dish a mnoho dalšího. Akci ozdobí i úspěšný účastník Mistrovství světa v rally M. Prokop se svým závodním speciálem Fordem Fiesta WRC, kterému budou dělat společnost sportovní verze fordových evergreenů Fiesta ST a Focus ST.

Vstupnenky za 300 Kč jsou v prodeji v síti Ticketpro, děti do 12 let, držitelé průkazů ZTP, ZTP-P mají vstup zdarma. Pozor, maximální kapacita je 2500 diváků! Protože pořadatelský Mustang Riders Club podporuje MDA Ride, společnost lidí, kteří dlouhodobě podporují nemocné se svalovou dystrofií, zakoupením vstupenky přispějete dětem s tímto onemocněním. Více info zde.

Foto: Pavel Mikeska

Komentářů celkem: 3
23. 5. 2014 08:54
0 0
Jestlipak nevyrazí s něčím zase Vavřinec !!smajlík
23. 5. 2014 10:57
0 0
starej pes - Takovéto narážky na smrtelnou nehodu může mít fakt jen chorá duše. Doufám, že si pobavil aspoň sebe.
23. 5. 2014 10:59 Upraveno 10:59
0 0
....
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!