Krumlov a Šumava pro Trojana jako noc a den

Na Šumavě se Karlu Trojanovi na rozdíl od Českého Krumlova dařilo o poznání lépe a výsledkem je druhé místo ve třídě a páté absolutně.

„V Krumlově se nám nevedlo od samého začátku. Už ve středu po vyzvednutí itineráře a dalších věcí, jsme si při lepení startovních čísel na tréninkáč položili tašku se všemi nálepkami na střechu a po nalepení jsme odjeli trénovat. Večer, když Petr zjistil, že jsme bez nálepek, jsme zažili krušné chvilky, abychom je kupodivu postupně všechny našli pod zaparkovanými auty u Jelení zahrady J. Závod jako takový začal podobně. Bohužel jsem neměl možnost se svézt na nových evropských pneumatikách a nevěděl, že značení tvrdosti je dost odlišné. Nasadil jsem tedy „dvacítky“ a vyrazili jsme na polomokrou trať. Hned po startu 1.RZ jsem věděl, že to byla velká chyba a že pneumatiky jsou hodně tvrdé a bojí se vody ještě než k ní přijedou. Nějak jsme se protrápili první rundou, v servisu přezuli na správnou směs a než jsem se stačil rozkoukat, jak se na nových gumách jede, opustil nás motor a bylo po závodech.“ uvádí k průběhu Rallye Český Krumlov Karel Trojan.

Na šumavských tratích se posádce Karel Trojan, Petr Chlup vedlo již mnohem veseleji a jejich umístění na cílové rampě asi jen tak někdo netipoval. Rychlejší ve třídě byl jen místní a velmi rychlý Petr Hozák s vozem stejné značky, tedy Mitsubishi Lancer EVO IX. Předvedený výkon stačil dokonce na páté místo absolutně!

Soutěž se opět odehrála za náročných podmínek a s nástrahami tratě si neporadila celá plejáda jezdců. Ostřílený matador Trojan však dovezl svoje auto do cíle bez ztráty kytičky. Slušný bodový příjem je dobrým příslibem do dalších soutěží, na jejichž financování se usilovně pracuje. Karel Trojan k tomu uvádí: "Na Krumlov jsem se hodně těšil a tak jsem byl dost zklamaný, když nás hned na začátku zradila technika. Taková je ale rallye. Šumava, to už bylo jiné kafe. Hned na 1.RZ-na okruhu, jsem do toho pořádně šel, protože jsem byl dost naštvaný z časů dosažených na Krumlově a uvnitř jsem se bál, jestli prostě už takhle nepojedu pořád. To bych asi ztratil chuť dál závodit. Proto jsem se hodně snažil. Povedlo se nám zajet krásný 5.čas absolutně a 1. ve třídě a závodní nálada byla zpátky. Věděl jsem ale,že na dalších RZ se musím uklidnit, cíl byl ještě daleko. Jeli jsme si svoje tempo a postupně zkoušeli, co nám tratě a obutí, na které nejsme zvyklí, dovolí. Souboj s Honzou Votavou nás donutil zrychlovat a to je dobře. Jen mě mrzí Honzova havárie, cenil bych si víc vítězství v souboji až do konce. S Petrem jsme myslím zase udělali v naší spolupráci v autě další krok dopředu. Nakonec se nám tedy podařilo zajet opravdu parádní výsledek,ze kterého máme oba radost. Moc díky všem,kteří nám pomáhají."

Spolujezdec Petr Chlup k tomu uvádí: "Samozřejmě jsem moc rád za krásné celkové umístění, ale daleko cennější je pro mne spokojenost pilota. Jeho radost a zejména možnost zažít neuvěřitelnou euforii a pocit, kdy se rychlostní zkouška podaří a člověk cítí mráz na zádech, klepající se nohy a nepopsatelnou radost, tak jako po RZ8. A vůbec to není o dosaženém čase,rychlosti apod., ale asi o okamžitém souběhu všech možných okolností. Proto pravděpodobně není možné tento pocit zažít plánovaně. Na rozdíl od Krumlova nám na Šumavě vyšlo vše i když pár lapálií jsme také měli. Vypořádali jsme se například s nefunkční lampičkou při nočních erzetách a asi nejvíc nám zatrnulo při odvracení srážky s traktorem při sobotním ranním přejezdu. S notnou dávkou štěstí jsme odvrátili srážku s vlekem traktoru jedoucího smykem v protisměru po naší straně, který nás minul o pár centimetrů. Potlačili jsme svůj hněv a chuť otočit se a traktoristovi důrazně domluvit, krásně si zazávodili a také vše((snad :)) důstojně U Lípy v Litni oslavili."

Karel Trojan stále intenzivně pracuje na zajištění financí, potřebných k dalším startům a tak zatím ještě není jasné, kde jeho atraktivně jedoucí Mitsubishi opět budeme mít možnost sledovat. Celý tým děkuje sponzorům, spolupracovníkům, ale i fanouškům za podporu a těší se na brzkou shledanou.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!