CERS performance: takticky pojatá Šumava

Dvě soutěže – dvě odstoupení. To byla po českokrumlovské rally neradostná bilance posádky Ondřej Bisaha – Petr Píža.

• Hektická příprava před startem Rally Šumava
• Stabilní jízda třinácti rychlostními zkouškami
• Ondřej Bisaha s Petrem Pížou novými lídry MMČR ve třídě 6

Dvě soutěže – dvě předčasná odstoupení. To byla po českokrumlovské rally neradostná bilance posádky Ondřej Bisaha – Petr Píža v letošním seriálu MMČR. Jejich Citroën C2R2 Max se v obou úvodních soutěžích předčasně zastavil po začátku druhých etap, na druhou stranu v prvních dnech obou soutěží kroměřížská dvojka dojela na vedoucí pozici třídy 6 a tak do hodnocení mistrovství postupně nasbírala nemalých 50 bodů. Smolnou šňůru měla přetrhnout Rally Šumava.

Pouhé dva týdny pauzy mezi krumlovskou soutěží a třetím podnikem konaným v západněji ležících Klatovech byly pro tým CERS performance doslova šibeniční. Porucha převodovky, která Ondřeje s Petrem vyřadila z předchozí soutěže, se protáhla tak, že nebylo jisté, zda se vůbec vůz stihne před startem Rallye Šumava opravit. „Byla to opravdu velká nejistota,“ vypráví Ondřej Bisaha. „Závada, která nás postihla, byla tak atypická, že díly na její opravu neměl nikdo v Česku skladem. Jejich doručení z Francie zabralo hodně času, do Česka dorazily teprve v noci ze středy na čtvrtek. Nicméně všechno dobře dopadlo, musím poděkovat pánům Tomáši Pletkovi a Radkovi Krotkému, díky kterým se převodovku podařilo zkompletovat a opravit.“

Protože ještě den před startem soutěže cé-dvojka stála na dílně nepojízdná, nebylo možné auto pořádně otestovat a nastavit, jak by si velká dvoudenní soutěž žádala. I z toho důvodu Ondřej s Petrem vstoupili do Rally Šumava opatrněji. Pilot však nešetří sebekritikou: „Start do rally nám nevyšel. Auto nebylo dobře vyvážené, také jsme po zkušenostech z Českého Krumlova trochu laborovali s geometrií. Velký vliv ale mělo hlavně to, že jsem se nemohl dostat do toho správného tempa a pohody, prostě to nebylo ono.“

Konkurence ve třídě 6 nebyla na Šumavě příliš početná, kvalitou ale rozhodně netrpěla. Proto byla škoda, když se situace v této objemové kategorii poměrně brzy „vyřešila“. „Bylo mi líto, když Lukáš Pondělíček odstoupil hned v první vložce. Michal Kraml měl zase problémy v závěru první etapy a Václav Dunovský byl s novým peugeotem naopak nedostižný. Ve třetí vložce jsme dělali hodiny, kdy jsme ztratili asi patnáct vteřin, ale i bez nich bychom na něj neměli, jel opravdu moc rychle a jeho náskok rostl s každou zkouškou. V této situace jsme se rozhodli držet druhé místo a bezpečně si dojet pro body, které jsme po Jänneru a Krumlově nutně potřebovali. Celou sobotu jsme tedy drželi nervy na uzdě, abychom neudělali nějakou chybu, nicméně i tak to někdy bylo na hraně. Díky místy intenzivnímu dešti a gumám, které jsme měli prořezané jen na vnitřku, to občas bylo spíš krasobruslení než rally. Ale nakonec jsme daný cíl splnili a bez větších problémů dojeli,“ vypráví Ondřej.

Ondřej s Petrem tedy poprvé s Citroënem C2R2 Max spatřili cílovou rampu dvoudenní soutěže, kde mohli oslavit patnácté místo celkově, šesté v kategorii 2WD a druhé ve třídě 6. Hlavně si z Klatov ale odvezli cenný bodový nášup, díky kterému aktuálně vedou klasifikaci MMČR ve třídě 6.

Seriál MMČR bude pokračovat za měsíc v jihomoravských Hustopečích, kde se kromě Ondřeje s Petrem opět objeví v rámci Citroën Racing Trophy posádka Tomáš Guryča – Jakub Navrátil. Ještě předtím však přijde vrchol rallysprintové sezony, populární Kopná. Tam se tým CERS performance ukáže s minimálně čtyřmi vozy! Aktuální novinky z týmu včetně fotografií, videoklipů a zpráv můžete najít na adresách www.cersperformance.com a www.fb.com/cersperformance!

Přílohy a odkazy:

Onboard Ondřeje Bisahy z Rallye Šumava, RZ9:
http://www.mediasport.cz/jezdci---rally/bisaha-ondrej/6323.html

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!