Slovinská mise dokončena

Tým Josef Deneš Motorsport se vydal na slovinskou Saturnus Rally, která se řadí do seriálu soutěží Evropského poháru.

Tým Josef Deneš Motorsport se vydal na nejslavnější slovinskou soutěž Saturnus Rally, která se řadí do seriálu soutěží Evropského poháru. Tým ovšem přijel bojovat zejména o body v rámci Mitropa Cupu, kde letos startuje.

Soutěž pro posádku ve složení Josef Deneš – Klára Šillerová začala v páteční podvečer, kdy se v ulicích slovinské metropole jela superspeciální rychlostní zkouška, která se svými třemi kilometry byla jen rozehřívacím testem. To pravé přišlo až v sobotu. Na posádky čekalo sedm rychlostních testů, ovšem nejdelší z nich meřila třicet kilometrů a jela se třikrát. Že soupeření s místními střelci zde nebude vůbec snadné naznačily již první sobotní kilometry. Na velmi náročné trati se jezdec nevyhnul hned zpočátku výletu mimo trať a hodinám, které stály posádku drahocenné sekundy. Na RZ6 došlo navíc k ohnutí spojovací tyče řízení a s poškozeným řízením bylo nutné dokončit i následující nejdelší zkoušku dne.

Nicméně i přes všechny výše zmíněné problémy, umocněné navíc problémem s přehřívajícími se pneumatikami, se podařilo vůz dovézt až na cílovou rampu. Konečným výsledkem bylo absolutně desáté místo v hodnocení Mitropa cupu, devatenácté celkově a chuť posádce jistě spravily poháry za druhé místo v hodnocení Evropského poháru CEZ Produkčních vozů.

„Saturnus je právem považován za velmi krásnou soutěž, ve které díky specifickým podmínkám tratí a znalostem místních jezdců se není snadné prosadit, natož na poprvé. Z pohledu posádky je účast v takové soutěži velkým přínosem v zisku mnoha zkušeností pro další rozvoj souhry posádky. Pokud to bude jen trochu možné, rád bych se příští rok vrátil a zúročil nabité zkušenosti z letošního startu. Velký dík patří všem partnerům, kteří stojí za našimi starty. Nesmím opomenout ani práci mechaniků, kteří ve Slovinsku pracovali bezchybně a vůz fungoval.“

Dalším startem pro Josefa Deneše s Klárou Šillerovou bude start v polovině července na Apeninském poloostrově, kde se jede ve dnech 11.-12.července Rally Casentino – Toscana, soutěž seriálu Mitropa Cupu.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!