Roman Kresta: Kopná je přípravou na Barumku

Roman Kresta ještě nekončí! Tato informace vyplývá ze startovní listiny XXII. Rallysprintu Kopná.

Roman Kresta ještě nekončí! Tato informace vyplývá ze startovní listiny XXII. Rallysprintu Kopná. Se startovním číslem 1 vystartuje Škoda Fabia Super 2000 ADELL MOGUL racing teamu s posádkou Roman Kresta – Petr Starý.

Po loňské Barum Czech Rally Zlín, kde Roman Kresta kvůli defektu obsadil pátou příčku, se většina fanoušků dožadovala jeho jasného vyjádření ohledně další kariéry. „Co bude v příští sezoně, zatím neřeším. Ale neříkám, že se nikdy nesvezu. Takže pokud bude chuť, tak do toho půjdu,“ reagoval tehdy luhačovický jezdec.

A právě tato situace v letošní sezoně nastane na dvou vybraných českých závodech. Na kultovním Rallysprintu Kopná a na prestižním podniku evropského šampionátu, zlínské Barum rally. Na těchto dvou závodech nebude chybět fabia stáje Kresta Racing v designu ADELL MOGUL racing teamu. „Díky dlouholetým vztahům s osobními partnery jsme se domluvili na startu na srpnové Barum rally. Barumka je stále pro všechny natolik prestižní, že jsem neváhal ani minutu a šanci rád využiji. A tak bylo logické, že v rámci přípravy jsme si vybrali start na Rallysprintu Kopná. Je to domácí podnik, navíc na rychlostkách podobných, jako je charakter Barumky. Do závodu totiž půjdeme se zcela novým vozem Škoda Fabia Super 2000, poslední specifikace. Absolvovali jsme v rámci našich možností nějaký vývoj, který chceme v ostrém závodě otestovat a získat data pro následující start,“ popisuje okolnosti startu na Kopné Roman Kresta.

Na „horké“ sedadlo spolujezdce premiérově usedne Petr Starý. „Už loni jsme byli v kontaktu, když jsem řešil spolujezdce na tři závody sezony, ale Petr měl závazky s Martinem Kočim. Rok se sešel s rokem, zavolali jsme si a rádi se společně svezeme,“ vysvětluje „spolujezdeckou rošádu“ pilot ADELL MOGUL racing teamu.

Generálním partnerem Romana Kresty zůstává společnost ADELL Trading. „Romana vždy rádi podpoříme. Spolupráce s ním fungovala v posledních sezonách bezchybně, a proto chceme zůstat ve spojení s jeho týmem i letos. Navíc na divácky oblíbených závodech, jako je Kopná a Barumka,“ objasňuje majitel společnosti Petr Zámečník.

Nic se nemění ani na spojení Romana Kresty, stáje Kresta Racing a českého výrobce olejů společnosti PARAMO Pardubice. „Jsem rád, že se Roman i v letošním roce rozhodl odjet nejprestižnější domácí podnik sezony – Barum rally. S ohledem na skutečnost, že nejen Roman, ale i celý Kresta Racing používá ve všech svých vozech český olej MOGUL EXTREME, tak naše rozhodování o podpoře i pro rok 2014 bylo jednoznačné. Je nám ctí, že můžeme podporovat jezdce takového formátu jako je Roman. Spojením české značky MOGUL s českým multišampionem potvrzujeme, že i česká kvalita může vítězit. Jsem přesvědčen, že na Rallysprintu Kopná i na samotné Barum rally bude Roman bojovat o přední umístění a za PARAMO mu přeji trošku toho sportovního štěstí. Všem fanouškům Romana i ostatním divákům zase přeji příjemný motoristický zážitek,“ říká vedoucí marketingu společnosti PARAMO Luboš Krejčík. XXII. ročník Rallysprintu Kopná se uskuteční ve dnech 30. – 31. května 2014. Soutěž se pojede jako druhý díl sedmidílného seriálu MČR ve sprintrally 2014. Na posádky čeká osm rychlostních zkoušek o dílce necelých 78 km. Celková délka trati je 178,11 km. Start soutěže proběhne v sobotu 31. května v 9 hodin ve Slušovicích, první vůz se objeví na stejném místě v cíli krátce po 15. hodině.

Komentářů celkem: 2
28. 5. 2014 11:09
0 0
Co Kopná, ale letošní Barumka teda zatím vypadá, že bude docela kultovní...kéž by třeba i takový Kurka vytáhl to Mini a taková podobná malá potěšující překvapení.
28. 5. 2014 13:24
0 0
Roman super oksmajlíksmajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!