Duck Racing s P. Kačírkem a L. Firlou míří na Kopnou

Kačírek s Firlou se vydávají se svými Imprezami do Slušovic, kde se o víkendu zúčastní soutěže Rallysprint Kopná.

Po dvou okruhových závodních víkendech šampionátu FIA CEZ Zóny Střední Evropy, na Hungaroringu a Red Bull Ringu, jež svět zná především díky kolotoči Formule 1, čeká Petra Kačírka a jeho týmového parťáka Lumíra Firlu další závod v rallysprintovém MČR.

Kačírek s Firlou se tak po úvodní Valašce a rally v Krumlově vydávají se svými Imprezami do Slušovic, kde se o víkendu zúčastní populární automobilové soutěže Rallysprint Kopná.

„Do sezóny jsem vstoupil s novým autem i novým týmem. Bylo to celkem na rychlo a tak jsme před sezónou moc netestovali. Valaška tak přinesla první pozitivní výsledky, které ukázaly, že jsme konkurence schopní a že se s námi musí počítat. Stejně tak i Krumlov, kde už jsme si trochu hráli i s nastavením, protože Krumlov se jel na evropských gumách. Vezmu-li v úvahu, že jsem tam jel úplně poprvé a že je to mimořádně těžká trať a tak si myslím, že desáté místo absolutně vůbec nebylo špatné,“ říká o úvodních dvou podnicích letošní sezóny Lumír Firla.

Na Zlínsku tak stejně jako na Valašce nasadí pražský tým dvě posádky, které budou kočírovat koně legendárních speciálů Subaru Impreza WRX STI. První posádku se startovním číslem 9 bude tvořit Lumír Firla se Zdeňkem Jůrkou a tu druhou, která poveze na dveřích číslo 22, utvoří Petr Kačírek s Jaroslavem Jugasem.

„Do teď nám však šlo především o sžití si s autem, zatímco Kopná pro mne představuje téměř domácí podnik. Jel jsem tam již pětkrát, možná šestkrát, takže to tam celkem znám. Chtěl bych říci, že pojedeme na vítězství v naší třídě, ale Kopná je hodně známá a těch dravců tam bude opravdu hodně. Věřím, že auto je perfektně připraveno a pokud nám bude přát i počasí, tak je vše zcela otevřené,“ dodává Firla.

Itinerář letošní Kopné počítá s osmi testy o celkové délce 78 kilometrů. Firla s Kačírkem budou bojovat o vítězství ve třídě 3, do které je aktuálně přihlášeno 13 posádek. To, zda se jezdcům týmu Duck Racing podaří dovézt svá modrobílá Subaru do cíle na pódiových pozicích, se dozvíme již tuto sobotu po třetí hodině.

Šéf týmu a jezdec vozu číslo 22 Petr Kačírek k tomu pak říká: „Lumír i Impreza jsou po dobrých výsledcích, ale i drobných technických potížích na Valašce i Krumlově opět připraveni bojovat o bednu ve třídě 3. Lumír se oproti loňsku, kdy jezdil i okruhy, soustředí jen na rally. Jeho cílem je, co nejlepší umístění ve sprintovém mistrovství. Zázemí k tomu má vytvořeno, pro všechny případy má připraveno i moje druhé auto. Co se mne týče, nacházím se mezi okruhovými závody na Red Bull Ringu a v Poznani, takže Kopnou beru jako fajn svezení, vyplnění tří neděl mezi okruhy a podporu Lumíra. Doufám, že to bude fajn sportovní víkend, že Lumír vyhraje a že já dojedu do cíle. Po Kopné by se už měl také pomalu dodělávat náš „mexičan,“ tedy naše historické rallyové BMW pro závod La Carrera Panamericana, což pro nás přestavuje hlavní náplň celého léta, kdy musíme doladit a připravit tento vůz na zářijovou cestu na americký kontinent.“

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!