Ondřej Plšek - eWRC.cz
28. 5. 2014 19:02 − 2015× − 1

Elfyn Evans cvičí na motokáře

Dle Malcolma Wilsona potřebuje jezdec z Walesu zlepšit své výkony na diváckých superspeciálkách a proto ho poslal na motokárovou trať.

Pro Elfyna Evanse je letošní sezóna první kompletní v mistrovství světa v rally. Jezdci v některých ohledech chybí zkušenosti a i proto nyní strávil hodně času na motokárové trati poblíže základny M-Sportu. Dle Malcolma Wilsona se jedná o iniciativu, která má vylepšit Evansovu techniku na superspeciálkách.

"Motokárová trať je úzký okruh, takže dává Elfynovi šanci experimentovat s různými způsoby jak dosáhnout nejlepšího času na superspeciálkách, kde sám cítí že ztrácí," řekl Wilson wrc.com. "Nyní úplně neví kde jet agresivně a kde ubrat. Dáváme mu tak příležitost jak si vyzkoušet různé stopy a jezdecké styly, takže se pak může podívat na data, na časy a pak se rozhodnout co je nejrychlejší."

V posledním ročníku Španělské rally nedokončil Evans diváckou speciálku v ulicích města Salou, když špatně projížděl vracákem a poškodil v kolo své Fiesty. "Myslím, že v minulosti udělal několik chyb a nemyslím si, že se bude zlobit když řeknu, že se nyní na superspeciálkách necítí nejlépe. Tohle je dobrý způsob jak pozdvihnout jeho sebedůvěru," dodal šéf M-Sportu.

Komentářů celkem: 1
29. 5. 2014 13:091
0 0
Nemělo by být v nadpisu, že "cvičí na motokárové trati"? Myslím, že tam nejezdí s motokárou, ale s Fiestou.
Ale raději bych mu doporučoval absolvovat pár závodů v autoslalomu. Tam chytí přesnost nejlépe smajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!