5. 6. 2014 22:19 − 982× − 0

Rallye Internacional Rias Baixas – komentář

V Galicii o minulém víkendu oslavili jubilejní padesátiny své tamní soutěže, tradičního dílu španělského asfaltového mistrovství.

V Galicii o minulém víkendu oslavili jubilejní padesátiny své tamní soutěže Rally Rias Baixas, tradičního dílu španělského asfaltového mistrovství. Tohoto jubilea se nemohl nezúčastnit jeden z nejrychlejších tamních borců Alberto Meira, který předloni na své domácí soutěži slavil své první vítězství v rámci národního šampionátu. Pilot Mitsubishi Lancer EVO X se neztratil ani v loňském ročníku, když nestačil jen na vítězného Sergia Valleja s Porsche. A právě tomu chtěl loňskou těsnou porážku vrátit, takže do letošní soutěže vlétnul jako hurikán. Ze čtyř zkoušek páteční etapy zajel ve třech nejrychleji a přenocovat šel s náskokem 5,9 sekundy právě na Valleja. V minulé soutěži Sierra Morena jezdci Porsche zle zatápěl Miguel Fuster, když se tam poprvé posadil za volant Fordu Fiesta R5. V Galicii mu to už tak dobře nešlo a během první etapy za ním zaostával už o 18 sekund.

Hlavním soupeřem jezdce Fordu tak byl místo Valleja Surhayem Pernía, který na něho hned v sobotu ráno ze čtvrtého místa zaútočil. Situace mezi oběma se pak znovu přelila ve prospěch Fustera a celý souboj vyřešila RZ 8, ve které pilot Mitsubishi Lancer EVO X havaroval. O zkoušku dříve bohužel skončil i druhý jezdec Mitsubishi, který v ranní sekci na čele navýšil náskok na 11,1 vteřiny. Kvůli havárii ale jeho snažení s cílem vrátit Vallejovi loňskou porážku skončilo bez úspěchu. Smůla těchto dvou jezdců nakonec vynesla na pódium nejrychlejšího jezdce dvoukolek Joana Vinyese za volantem Suzuki Swift Super 1600. Druhé stříbro v řadě si ze soutěže odvezl pilot Fiesty R5 Fuster. Druhý start a druhé vítězství, taková je zatím bilance bratří Vallejů a jejich Porsche. Teď už asi nikoho moc nepřekvapí, proč si někteří jezdci před sezónou stěžovali na úpravu pravidel umožňující tomuto speciálu i letos startovat na španělských asfaltech.

Kompletní výsledky této soutěže naleznete na obvyklém místě ewrc-results.com

Stav šampionátu: 1. Vallejo 70, 2. Pernia 67,5, 3. Fuster 60, 4. Cruz 52,5, Vallin 52,5, 6. Vinyes 48

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!