Ondřej Plšek - eWRC.cz
6. 6. 2014 13:34 − 2698× − 2

Nespokojenost s novým formátem Italské rally

Přesun servisní zóny do Alghera a divácká superspeciálka v ulicích Cagliari nebudí u Volkswagenu velké nadšení.

V minulých letech byla centrem Italské rally Olbia na severovýchodě ostrova, letos došlo k přesu do Alghera na severozápadě. Tam vznikla nová servisní zóna, přitom ale většina rychlostních zkoušek zůstala nezměněna a tím pádem musejí posádky absolovat dlouhé spojovací úseky. Dokonce je servisní zóna od rychlostních zkoušek tak daleko, že pro dnešní poledne byl zřízen vzdálený servis v Budduso, asi 120 kilometrů od servisní zóny v Algheru.

Pro týmy toto není optimální řešení a nejsou se situací spokojeny. "Servis by se měl konat v servisní zóně," řekl Jost Capito z VW Motorsport rallye-magazin.de. "Centrum soutěže bylo přesunuto do Alghero, protože zde žije více lidí, ale takhle se jim nic neukáže. Ráno v půl sedmé je na programu krátký servis a já nevím, kolik lidí se na těch deset minut přijde podívat. Kolem deváté večer se koná večerní servis a je otázkou, kolik na něj dorazí fanoušků. Během dne se zde tak nekoná nic a to je plýtvání."

Ale příliš velké nadšení nepanuje ani ohledně nové divácké superspeciálky v ulicích přístavu Cagliari. Asfaltovou zkoušku v hlavním městě Sardinie ani nedokončily všechny posádky, protože po odjetí špičky byla předčasně ukončena, údajně kvůli velkému množství diváků. A zatímco tovární jezdci Volkswagenu a Citronu absolvovali tuto trasu pohodlně letecky, tak velká část startovního pole ujela po vlastní ose 250 kilometrů tam a 250 kilometrů zpět a přitom zcela zbytečně. Poslední posádky dorazily do Alghera až dlouho po půlnoci.

Jost Capito tak tvrdí, že začátek soutěže se musí uskutečnit poblíže servisní zóny. "Nevím proč se začínalo v Cagliari, ale ze sportovního hlediska do mělo být zde v Alghero. Lidé vidí servisní zónu, ale už nevidí slavnostní start a žádný servis. Co je jim tedy nabídnuto? Přijdou tito lidé i příští rok, když se zde nyní nic neděje?"

Komentářů celkem: 2
6. 6. 2014 14:00
0 0
hlavně, že se šetří kde může ale tady tohle mi jako šetření teda moc nepřijde smajlík)
6. 6. 2014 14:20
0 0
To jsou experti. :-D FIA v podmínkách vstupu do MS nemá uvedeno, že je zapotřebí vlastnit private jety? smajlíksmajlík
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!