Pirelli jsou rychlé – Účastníci Poháru Pirelli byli na Kopné

Kopná patří k nejoblíbenějším soutěžím v České republice jak u diváků, tak u jezdců.

Valašsko je jedním z center rally v České republice a tento automobilový sport je zde hluboce zakořeněný. To potvrzuje velký zájem soutěžních posádek o start na zdejší kvalitně připravené soutěži, a také velký zájem přihlíženích diváků. Ti mohli letos na Sprintrally Kopná sledovat v České republice dosud nevídané souboje nejnovější techniky v podobě nových vozů WRC s motorem 1,6 turbo, ale také klasických „wércéček“ 2,0 turbo se speciály S2000 či R5. Diváci i soutěžní posádky si také užili jednu z prvních příležitostí v letošním roce k závodění na suchém povrchu.

Do Poháru Pirelli na Sprintrally Kopná odstartovalo o uplynulém víkendu rekordní počet soutěžních posádek, kterých bylo nakonec celkem 23. V Poháru Pirelli může v celkovém hodnocení na závěr sezony uspět i posádka z nižší třídy, která pravidelně podává kvalitní výkony ve své kategorii. Pohled do výsledkové listiny poháru naznačuje, že po dvou odjetých Sprintrally se v některých třídách rodí favorité na celkové umístění, které bude odměněno finanční prémií. Nejvyšší počet závodníků sází na pneumatiky Pirelli ve třídě 9. Ve třídě 9 odstartovalo v Poháru Pirelli celkem 11 posádek. Těmi nejrychlejšími byli stejně jako na předchozí soutěži Josef Vojáček a Karlem Voltnerem. Ti s Hondou Civic Vti zvítězili i ve třídě 9 s velkým náskokem na další soupeře, a proto jim zástupci Poháru Pirelli upřímně gratulují ke skvělému výsledku. Druhé místo obsadili Zbyněk Hrabec s Martinem Hlavatým a třetí ve třídě 9 skončili Martin Tomečka s Martinem Trlifajem, všichni s Hondami.


Josef Zimmermann s Pavlem Zalabákem a Subaru Impreza Sti

I v ostatních třídách se závodilo na ostří nože a bohužel, někteří z účastníků Poháru Pirelli soutěž nedokončili. Ve třídě 3 byli nejrychlejší na „Pirellkách“ jedoucí Josef Zimmermann s Pavlem Zalabákem a Subaru Impreza Sti. Ti skončili celkově ve třídě 3 na skvělém 2. místě, za což si také zaslouží uznání. Ve třídě 6 dominovali v celé soutěži i v Poháru Pirelli Petr Zedník s Pavlem Fišerem jedoucí s Fordem Fiesta Kit Car. Gratulujeme k dalšímu cennému vítězství. Druhé místo mezi „šestkami“ obsadili Michal Horák s Ivanem Horákem a se Škodou Fabia R2 a třetí byli Ondřej Bisaha s Petrem Pížou s Citroënem C2 R2 Max. Mezi dvoulitry s pohonem dvou kol se z vítězství v Poháru Pirelli na Kopné radovali Oldřich Hrubý s Pavlem Krbcem s Renaultem Clio Sport. Za nimi se stejnými vozy skončila děvčata Martina Daňhelová navigovaná Karolínou Jugasovou a Dan Suchý s Miroslavem Koutským. Ve třídě 11, tedy mezi diesely, si to mezi sebou se Seaty Leon FR rozdávali bratři Bočkové s Liborem Horákem a Ivanem Fryčem. Z vítězství ve třídě i v Poháru Pirelli se nakonec radovali matadoři dieselové kategorie – Oldřich a Jiří Bočkovi.


Martina Daňhelová navigovaná Karolínou Jugasovou

Pneumatiky Pirelli tak na Sprintrally prokázaly, že jsou dle výsledků v jednotlivých kategoriích velmi rychlé a kvalitní. Jejich cena je přitom v porovnání s konkurencí velmi příznivá a při zapojení do Poháru Pirelli lze bojovat i o zajímavé finanční prémie. Dalším závodem Sprintrally, kde se bude bojovat i o body do Poháru Pirelli, bude koncem července Rally Krkonoše.

Více informací o Poháru Pirelli a o soutěžních pneumatikách Pirelli vám podají pracovníci firmy Motorsport, spol.s r.o.,na telefonu 724 208 808 nebo na mailu kominek@motorsport.cz či podhajsky@motorsport.cz.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!