Jakub "kuře" Kura - eWRC.cz
7. 6. 2014 10:47 − 5741× − 1

Juho Hänninen: Za havárii mohla chyba při seznamovačkách

Návrat do sestavy Hyundai měl pro Juho Hänninena rychlejší konec, než by si přál, protože na RZ5 havaroval a byl nucel odstoupit.

Vstup do soutěže měl Juho Hänninen vskutku povedený, po první klasické rychlostní zkoušce byl na druhém místě a po následujícím testu se dostal i do vedení. To po RZ4 však přepustil Thierry Neuvillovi, ale to už se Finova italská anabáze blížila svému konci, protože v RZ5 šel 5 kilometrů před cílem ve velké rychlosti mimo trať a po sérii kotrmelců značně zdemoloval svůj vůz, což pro Hänninena znamenalo konec dobře rozjeté soutěže. Po analýze příčin nehody se pak Juho shodl se svým spolujezdcem Tomim Tuominenem, že důvodem byly chybějící informace v rozpise.


Hänninenův vůz před havárií…

"Přijeli jsme velmi rychle do pravé zatáčky, ustřelil mi předek, jeli bokem a mnohokrát se kouleli," popisuje se severskou stručností Hänninen svou nehodu a pokračuje, "překvapilo mě to, ale posléze jsem si uvědomil, že v tom místě byla menší sníženina, skoro jako vyjetá kolej, která mě zachytila. Měl jsem si toho všimnout při seznamovačkách."


… a po ní

I přes zakončení soutěže ve stylu, který si nepřeje žádný jezdec, si Juho Hänninen z Italské rally, jenž byla jeho třetím startem v sezóně, odnáší několik pozitiv: "Dobrou věcí, kterou si odnášíme je, že jsme dokázali vyhrát jednu zkoušku a byli ve vedení v soutěži. Nikdy jsem soutěž MS předtím nevedl, takže je to pozitivum. Ale je ostuda, že rally skončila zrovna takhle." Pro tým byla RZ5 obzvláště nepovedenou, jelikož Neuville, který s Hänninenem okupoval čelo soutěže, měl problémy se zavěšením a ztratil 23 minut a tím pádem naděje na dobrý výsledek. Závěrem už pouze dodejme, že dalším startem pro finského pilota by měla být Polská rally, kde je zatím nominován v sestavě Hyundai motorsportu.

Komentářů celkem: 1
haq
7. 6. 2014 14:42
0 0
Obrovská škoda, mohl z toho být výsledek co by třeba přesvědčil Hyundai k ponechání Juhy....snad se předvede v Polsku o dost líp, aby to nebyla poslední šance...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!